INTERNATIONAL FINN CUP – 14th TROFEO ANDREA MENONI Malcesine 29/9 -1/10

Home Forums Verslagen INTERNATIONAL FINN CUP – 14th TROFEO ANDREA MENONI Malcesine 29/9 -1/10

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #954
  Hans Zuurendonk
  Deelnemer

  De laatste etappe van de Italiaanse beker Finn werd gehouden, zoals gebruikelijk, op de International Finn Cup, Trofeo Andrea Menoni, georganiseerd door FVM.
  Garda is natuurlijk altijd prachtig om te mogen zeilen en zeker als daar een aantal bekende Finn corifeen mee doen. Max Salminen net wereld kampioen geworden, de Fin Oskari Muhonen net wereld kampioen U23 en Vladimir Krutskikhmasters wereld kampioen, plus een diverse andere top zeilers. Leuk om te zien hoe fanatiek en gedreven deze heren zijn om de maximale snelheid uit de finn te halen. Duidelijk te zien dat er een vrij brede groep jeugd is, met name uit italie en de scandinavische landen, die internationaal aansluiting proberen te vinden.
  Ook goed om te zien en ervaren hoe vriendelijk de atmosfeer was in een uitstekend georganiseerd zeil event. Dit is zeker aan te bevelen om een keer op je zeil calender te zetten.
  Het wedstrijd comitee anticipeerde keurig in op de weersverwachtig om zo de geplande 6 zeilwedstrijden op vrijdag en zaterdag te zeilen. De voorspelling voor zondag was regen dus geen wind in Garda. Zelfs de prijsuitreiking werd naar zaterdag namiddag verschoven zodat ieder, of zijn huwelijks reis kon voortzetten, (Johan van Stralen) of de terugreis kon aanvaarden. Respect voor voor de doortastendheid van het wedstrijd comitee.
  Het was overwegend matig tot lichte wind waarbij de helft van de wedstrijden de pomp vlag er in hing.
  Affijn vooraf hadden we al ingeschat dat we ergens in de midden moot zouden eindigen en Tobias dicht bij de top tien. Deze voorspelling kwam redelijk uit. Van de 70 deelnemers werd Tobias verdienstelijk 16, Hans 34, Johan 36, Jan 38, Henk 39 en Bas 55.
  De prijsuitreiking vond plaats in een feestelijke sfeer en in aanvulling op de uitslagen werden er talloze onderscheidingen en cadeaus aangeboden door Negri Nautica Store Torbole.
  Henk werd in de einduitslag net verslagen door Jan Zetsema maar heeft toch de prijs als winnaar van de GGM in zijn bezit dus dat zal nog wel een staartje hebben….
  Zie link naar you tube voor een impressie van de zeilwedstrijden.

  Uitslagen:
  https://www.classefinn.it/wp17/wp-content/uploads/2017/10/20170929-30_Malcesine_Classifica_International_Finn_Cup.pdf

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.