Easter Egg 2022 (by Peter Vollebregt)

Home Forums Verslagen Easter Egg 2022 (by Peter Vollebregt)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #2840
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Motto: Een crash course: Omgaan met teleurstellingen. Of: Zoek en vind je kansen.

  Tijdens de meest zonnige Pasen sinds de registratie van het weer hebben 30 Finn zeilers een mooie serie gevaren op Loosdrecht. Van de geplande 11 korte races werden er uiteindelijk 8 gevaren. De wind speelde met de vloot. Iedereen heeft tijdens deze serie wel een wedstrijd gedacht voorin te liggen maar velen kwamen teleurgesteld of erger bij de bovenboei. In 50 meter zeilen kon je 100 meter verliezen. Maar je kon in een andere 50 meter ook 100 meter winnen. Winddraaiingen, vlagen en windzakken maakten het lastig zeilen. Dan waren nog wat BFD’s en UFD’s. Maar de toppers kwamen uiteraard weer bovendrijven, ofschoon ook zij wel het veld voor zich uit gejaagd hebben.

  Terug op de kant na de laatste wedstrijd wist echter niemand met zekerheid te zeggen wie er gewonnen had. Na het nodige “over de duim” rekenpartijen kwam het verlossende woord van de wedstrijdleiding: Johan 1, Thierry 2 en Fredje 3.

  Opvallend was de relaxte sfeer op het water en de kwaliteit van het comité. Sander Jorissen heeft zijn faam als geweldige wedstrijdleider weer volledig waargemaakt. Het is hem gelukt om voor de zeilers het beste mogelijke uit de lastige windomstandigheden te halen. De startlijn en banen lagen er goed in, beide met de goede lengte en richting. En het comité durfde ook wedstrijden af te schieten als dat nodig was, zonder lang dralen en eindeloos wachten op wind.

  Kortom: het was een TOPSERIE en volgend jaar zouden er toch veel meer deelnemers moeten zijn in de Finn bij deze klassieker.

  Peter Vollebregt
  NED 39

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.