2023 Training Vilamoura Finn Sailing Academy

Home Forums Verslagen 2023 Training Vilamoura Finn Sailing Academy

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #3254
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Vilamoura Dutchies trainingsweek @ Finn Sailing Academy

  Het koude weer ontvluchten in Nederland. Het vooruitzicht is heerlijk. En dan nog 5 dagen varen in een Finn met een gezellige groep. Dat maakt het compleet. Dit jaar 8 Masters in de groep. Een aantal zeilers waren hier afgelopen winter ook. Loosdrechters, Kaagzeilers en Harderwijkers! Gezelliger kon het niet worden. Nou zijn Finn zeilers een apart stel artiesten. Dit keer hadden we een echte artiest in ons midden. Ad Welleman van W.V. Randmeer is een trompettist van beroep. Hij was blij een keer niet met zijn toeter op stap te moeten. We hadden dus een zeer gemêleerd gezelschap. Van iemand uit de top 10 tot en met Finn zeilers die nog nooit op zee hadden gevaren waren onderdeel van deze groep.

  Iedereen kijkt uit naar het zeilen maar ieder jaar weer is men in de ochtend al bezig waar in de avond te gaan eten. Filipe van Finn Sailing Academy kent de goede restaurants en die verwachtingen zijn hoog. Het Portugese eten is heerlijk! De ochtend begint om een uur of 9.00 met goede koffie. Na de nodige ontbijt boodschappen wordt er vaak gezamenlijk in het zonnetje ontbeten. Om 11.00 een briefing met coach Filipe Silva en om 12.00 klaar maken om het water op te gaan.

  Finn Sailing Academy had dit jaar alle masten van alle boten in een schema gezet. Je kon dus goed meten welke mast in de praktijk jouw nou echt beviel. Dit was een zeer interessante oefening wat mij betreft. Er werden korte wedstrijdjes georganiseerd. Ook werd er veel beeld materiaal gemaakt om in de de-briefing te bespreken. Erg leerzaam. De boten waren prima in orde. Er wordt iedere dag gewisseld naar een Devoti Classics of een Fantastica’s. Dit jaar alle dagen wind en zon. De wind varieerde tussen de 9 en 18 knopen. De golven maakte het prachtig. Ook voor Martin Ooms en Ad. Beide genoten met volle teugen van deze nieuwe ervaring.

  Dit jaar waren de vrouwen van Rick Bomer, Peter Peet en ondergetekende mee. Er ontstond een apart programma van de dames. Er werd gegolfd en er was een ware hike langs de kust. Tja met lekker weer is Portugal natuurlijk heerlijk vertoeven.

  De dagen bestonden voor de zeilers uit een vast ritueel. Koffie, ontbijt, briefing, varen, afbieren, de-briefen en een heerlijk restaurant bezoeken. Nou ging ik ieder jaar wel op wintersport in deze periode maar ik moet zeggen dat dit een zeer aangename pauze van de winter is. Na 5 dagen varen heb je hetzelfde gevoel als na 4 dagen skieen. Het is wel FF genoeg met vooral de beentjes. Wat rust komt precies op tijd. Leuk te zien dat Willem van Walt Meijer hier deze hele winter voor langere periode zit. Hij neemt geregeld individuele trainingen van Filipe. Dat belooft wat!

  Namens Gideon, Rick, Arjen, Ronald, Peter, Gerko, Ad en Martin willen we Filipe van Finn Sailing Academy bedanken voor deze fantastische week.

  Voor de impressie zien https://www.youtube.com/watch?v=xcNsNP9iRkI&t=7s

  met vriendelijke groet,

  Ronald van Klooster
  NED 43

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.