2023 ONK (by Karel van Hellemond)

Home Forums Verslagen 2023 ONK (by Karel van Hellemond)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #3492
  Webmaster
  Sleutelmeester

  KONING SCHMID,

  Dat het een loodzwaar ONK zou gaan worden, zagen we al bij de aanmeldingen. Een Olympische medaille winnaar, een oud-wereldkampioen, de verse Ek master kampioen, nog een paar prof s, de jongens van De Kaag en een snelle Spanjaard die bijna alles zeilt.

  De eerste dag haalde Thomas Schmid gelijk uit met een 1e plaats en twee 3e plaatsen in een zeer onstabiele wind van 4 a 7 knp. Ewout bleef goed bij en had het helemaal door die dag. ’s Avonds een heerlijk diner bij het altijd gezellige Brakeboer, waar mijn vader vroeger al kwam. Mooie herinneringen!

  De tweede dag was eigenlijk net zo moeilijk alleen nog iets warmer. Thomas Schmid liet gelijk weer een 2e plaats noteren en topper Thijmen van Rootselaar een 1 e plaats. Peter Peet de verse EU Master Champ scoorde helaas een BFD en ook de anderen mannen scoorde veel punten. De laatste twee geplande races werden niet meer gezeild die dag.

  De laatste dag van deze top serie sloten we af met een heerlijke mooie oosten wind van 14 a 17 knp en heerlijke golven om vanaf te scheuren! Sander Willems onze jarige job die trakteerde zich zelf via een rechter en linker hoek, op twee 1e plaatsen. Ik lag zelf op royale 2e plaats en kon nog net zijn nummers lezen. Thomas Schmid had ook op de laatste dag geen zwak moment na een draaiing van 30 graden in het kruisrak bleef de Duitser goed bij en met een 4e en 2e plek werd de 64 jarige GGM de terechte Nederlands Kampioen. David Terol (ESP &) kwam op plek 2 en voormalig topper/kernploeg lid laser Matthieu Moerman (NED 149) eindigde op de 3e plaats. Maar wat een klasse zeiler Koning Thomas Schmid.

  Karel van Hellemond
  NED 41

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.