2023 Boerenkaas Cup (by Pim Brouwer)

Home Forums Verslagen 2023 Boerenkaas Cup (by Pim Brouwer)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #3497
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Een Top weekend in Akersloot!

  Op bezoek bij de ARZV voor de Boeren Kaas Cup 2023. Niet zoveel kaas gezien, maar ik heb het niet gemist. Zaterdag was het weer haast onnatuurlijk prachtig maar de wind wat zwakjes. Een zorgelijk moment voor de wat zwaardere onder ons, incl. ondergetekende, en juist top voor de lichtere garde. De wind liet toch van zich spreken, maar dan vwb de windrichting. Want de baan lag er duidelijk verkeerd in, tijdens de eerste wedstrijd. Met z’n allen in een rijtje achter elkaar naar de boventon. Maar ach, de lunch op het water (top geregeld!) gaf de wedstrijdleiding de gelegenheid om de baan ietwat te verleggen. Henk Jan de Heer uit Loosdrecht had toch wat moeite met zo’n andere locatie en voer even volledig de verkeerde kant op. En wat gebeurde er? Het zal toch niet zou zijn dat een Groninger er met de prijs vandoor gaat? Melle Heerlien uit Zuidlaren voert na dag een opeens de lijst aan. Dat dwingt de ARZV-ers tot actie op de zondag. Voor die tijd was het een prima “derde helft” op de kant, met voldoende drank (dank aan de sponsoren Joop Wuijts en FCH voor de eerste rondjes), een heerlijke, goed verzorgde maaltijd en…. live muziek! Met uiteindelijk ook de Super Legend Joop achter het drumstel.

  Zondag. De weergoden zijn ons goed / beter gezind en een mooie, strakke bries waait tierig over het vlakke land. De ARZV-ers zinnen op wraak en de zwaarderen onder ons wrijven in de handen. Een top-dag. Opeens bezie ik zelf de wedstrijden vanuit het middenveld en heeft onze lichter-gewicht Melle nu duidelijk moeite met de wind. Marck maakt het wel heel bont door, in een hevige 1-2 strijd met Henk Jan in de tweede race, zoals hij zelf zegt “even niet op te letten” en plat te gaan bij de eerste benedenton. Toch weet ie de boot weer snel recht te krijgen en finisht uiteindelijk nog mooi in ’t middenveld. De lunch, nu gepast gereserveerd in de luwte van het ZZV eiland, markeert een mooi moment tussen de tweede en derde pot. De wind trekt nog iets aan en een paar zeilers besluiten vroegtijdig de luwte op te zoeken op de honk, terug in de haven. Het lukt Kil van Swol, strak sturend, om de Groninger Melle te onttronen en Marcel Neuteboom komt ook akelig dichtbij, om de top drie te completeren. ARZV heeft ZZ in de tang!

  Op de kant gaat de “evaluatie” van het weekend in volle gang door.
  Helaas moet mijn bootje weer achter de auto en moet ik terug naar mijn thuishaven. Maar het was een mega mooi weekend, en heel mooi om ook van buiten-af (Muiden), twee dagen lang deelgenoot te zijn van deze vriendelijke, gastvrije, haast huislijke community. Ook op het water was de sfeer juist zo hartstikke relaxed, ondanks het feit dat er fanatiek maar sportief gevaren werd. Het is maandag……ik mis Akersloot en haar leden nu alweer een beetje!

  Pim Brouwer, NED 156

  Video1

  Video2


  Van links naar rechts: Marcel Neuteboom (3), Kik van Swol (1), Melle Heerlien (2).

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.