2022 Boerenkaascup (By Marcel Neuteboom)

Home Forums Verslagen 2022 Boerenkaascup (By Marcel Neuteboom)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #3128
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Boerenkaascup 2022

  Geen boom te bekennen. En toch….

  Locatie Alkmaardermeer, nabij Akersloot op zich weer dicht bij Alkmaar.
  ARZV is de vereniging waar de wedstrijden plaatsvinden. Een groeiende Finn-populatie, een mix van ervaren en beginnende wedstrijdzeilers.
  De wedstrijden werden gecombineerd met het zogenaamde “Wijnmaandevenement”. Zes Draken en een tiental boten van de Vrijheid-klasse. Geen last van gehad.
  Er was een leuk zeilprogramma bedacht met zelfs de mogelijkheid tot een aangeleverde lunchbox tussen races twee en drie van de dag. In de avond was er zelfs voorzien in een gezamenlijke maaltijd en live muziek.
  De weersverwachting zag er niet heel goed uit. Een aantal inschrijvers had zich inmiddels afgemeld. Helaas werd op zaterdag na één race de rest gecanceld vanwege de te harde wind. 28+ knopen gemeten op het startschip.

  Was wel mooi zeilen die dag. De winst ging naar lokale held Maarten Kat. Hij finishte ruim voor nummer twee, ook een lokale, Marck Smit.

  Dag 2, veel beter weer, nog steeds een 4Bft.
  De Race Officer had voor vandaag 5 potjes bedacht. Om wat goed te maken voor gisteren.
  Spannende wedstrijdjes van, mooi getimed, 40 minuten. Punt van terechte kritiek was de ligging van de bovenboei en het finishschip. Beiden in de doldrums, veroorzaakt door bomen op de kant.
  De diepte van het meer op een betere locatie maakte ankeren onmogelijk. Budget bij de club maakt de aanschaf van robotboeien nog niet mogelijk.
  Kik van Swol was met een 2, een 1 en nog een 2 op weg naar een leuk overal resultaat maar een knieblessure verhinderde hem om verder te varen.
  De serie wordt in de ondraaglijk spannende laatste 50 meter van het laatste potje beslist

  Ook De heren van Loosdrecht deden het goed. Chris Frijdal 1 in race 2, Hein Bloemers 1 in race 5 en Henk-Jan de Heer met een paar 3-tjes.

  Iedereen met een fles wijn naar huis en de nummers 1 t/m 3 bovendien met een door Q-lift gesponsorde boerenkaas-prijs .

  Overall
  1. Marck Smit, NED 17
  2. Marcel Neuteboom, NED 875
  3. Hein Bloemers, NED 999

  Marcel,
  NED 875

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.