2018 ONK (by Bas de Waal)

Home Forums Verslagen 2018 ONK (by Bas de Waal)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #1460
  Webmaster
  Sleutelmeester

  OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 2018

  Na mijn podium plaatsen tijden de nationale kampioenschappen van Denemarken en Belgie was ik klaar om tijdens onze eigen nationale kampioenschap te gaan knallen. Het vertrouwen was tot zulke hoogte gestegen dat ik het hele veld inclusief Pieter-Jan, Broekhuizen en Uli zou oprollen. Helaas pakte dat anders uit. Het begon al donderdag ochtend toen Cees zich met een blessure afmeldde. Ik vraag me af of het een blessure is of de verschrikkelijke snelheid die hij de laatste tijd ten toon spreidt en deze nog even verborgen wil houden? Donderdag avond iig het fameuze Cees Scheurwater menu besteld bij de Chinees Danny Leung.

  Vrijdag een laf windje uit Zuid-West. Kon er helemaal niets mee. Continu de verkeerde kant op. Geen een slag dat ik dacht “ja dit is het”. Drama! Wel heeel constant achterin het veld gezeild. Aan de bar met dag winnaar Eric Bakker en een paaltje varende Ewout de wedstrijden geanalyseerd. Zij namen wel steeds de binnen bocht! Ik begreep er nog steeds niets van! Gelukkig was de Finn borrel bij Brakeboer weer erg gezellig en het bier en bruine fruit waren volop aanwezig. Vrijdag avond met m’n Finn vrienden bij Restaurant Meijers gegeten. En na alle levensvraagstukken te hebben besproken, na 3 oesters, 4 gangen en 5 flessen wijn te hebben verorberd, daarna nog even in het Zeepaardje afblussen met gin tonic met kopstootje Jagermeister, ging het weer wat beter met me.

  Zaterdag, West, 10-15 kn. Een dag waar ik wel mijn snelheid en goede slagen had. Heel vaak de binnen bocht. Gelukkig was ik het nog niet verleerd. Vandaag liet PJ ook zien dat hij een klasse apart is. Zaterdag avond rustig aan het water en de pasta. De dag had zijn tol geëist! (en misschien ook de vorige avond).

  Zondag, ZW, 8-13kn. Stond gelijk in punten op de schrijfplek met de Finn proza schrijver Ronald Ruiter. Moest er dus alles aan doen om te stijgen of dalen in het klassement om hem de 10e plek te gunnen. Dalen ligt niet in mijn aard dus het werd een aanval op plek 9 in bezit van Eric. Helaas was het gat net te groot en moeten jullie het met mijn gezever doen. De prijsuitreiking was een mooi Finn feestje met PJ fraai op 1, Tijmen (mister downwind) op 2 en Laser zeiler Niels Broekhuizen knap op 3. Uli Breuer pakt de master titel en Karel de nationale masters. En zo was toch nog een mooi kampioenschap!

  Tot op het water!

  Groet Bas de Waal
  NED29

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.