2018 Deense kampioenschappen (by Ronald van Klooster)

Home Forums Verslagen 2018 Deense kampioenschappen (by Ronald van Klooster)

3 berichten bekijken - 1 tot en met 3 (van 3 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #1419
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Open Deense Kampioenschappen 2018

  Slechts 5 dagen voor de start van de Deense Kampioenschappen besloten Cees, Bas, Ronald, Henk, Hidde en Hans om af te reizen naar onze gastvrije Deense vrienden. Met 45 deelnemers een leuk veld. De windvoorspelling was goed.

  De Deense kampioenschappen staan bekend om hun gezelligheid en compleetheid. Gezamenlijk ontbijten, avondeten en lunchpakketten. Alles erop en eraan! De Denen hebben een paar “kiloknallers” in de aanbieding dus dat wordt hangen voor de Dutchies!
  Maar er waren Zweden, Noren en Duitsers. Er was 1 Noor zo groot dat we die als winnaar zagen bij iedere eerste bovenboei.

  Hidde (20) was niet de jongste deelnemer maar wel de jongste pechvogel. Bij het plaatsen van de bovenste boot op de dubbeltrailer raakte Hidde in onbalans en kreeg het hele gewicht van de boot op zijn vinger. Eerst nog FF hechten in het ziekenhuis om daarna te vertrekken. Kon ie wel zeilen was de vraag maar Hidde moest en zou naar Denemarken.

  Woensdag was weer gehaktdag op de Duitse wegen. Het lijkt wel of ze tussen Bremen en Hamburg nooit klaar zijn met onderhoud. Cees en Bas kregen een kleine aantekening in het Duitse wegenboek wegens inhalen. Na ruim 7 uur rijden Middelfahrt. Prachtig plaatsje aan de voet van de brug naar Odense en Kopenhagen.

  De eerste dag een 15 knopen met uitschieters naar 20. Het comité was niet bijster snel om het maar netjes uit te drukken. Gelukkig werd het steeds beter. 2 Races gevaren met hier en daar een drukkertje. De Nederlanders deden het goed. Thomas Schmidt (Olympische Medaille en Wereldkampioen Finn) liet even zien dat ie het nog kon. Bas de Waal presteerde het om weer eens te vroeg te starten. Dus die lag er in race 1 gelijk al uit. Cees2 en Ronald3. De wind nam in race 2 snel toe en de zwemploeg breidde zich snel uit waaronder natuurlijk “een kloostertje”. Mijn eerste af trekkertje was een feit.

  Na het zeilen alom gezelligheid. Henk de Tank had weer het hoogte woord maar de Denen waren zichtbaar blij met onze gangmaker. Worsten en bier na de race. Voor de gelegenheid had Hidde een mooi appartement geregeld voor TeamNL. Met oordoppen en gasmaskers was het goed te doen in het “House of Farts & Deckfrogs”.

  De 2e dag begon met licht weer en prachtig weer. 2-5 knts wind is niet helemaal mijn ding en ik kreeg Sneekweek bibbers. Vlekken met 0 wind en dan weer een vlaag ergens op de plas. Gelukkig wachtte dit comité wel op een steady breeze. De eerste race was het lichte weer ook direct te zien in de uitslagen. Het veld kwam aardig door elkaar te liggen. Al snel nam de wind toe naar een 8 – 12 knts wind met Loosdrecht omstandigheden bij de bovenboei. Shifts en vlagen. Bas, Ronald en Cees streden die dag constant in de top 5. Thomas Schmidt werd zo nu en dan gepakt door ons allen maar was constant voorin. De man kan een beetje zeilen zeg, ongelofelijk. Na de 2e dag Thomas1, Cees 2 en Ronald en Bas deelden daarna 28 punten. De Zweden waren ook lekker bezig deze dag en volgden close in het algemeen klassement. 4 races die dag en het was een prachtige zeildag. Hidde kon ondanks zijn handicap ook meevaren deze dag en had een paar mooie uitslagen.

  Het avondprogramma was prachtig. We werden uitgenodigd op het nieuwe stadhuis van Middelfahrt. Na een rondleiding door het prachtige gebouw kregen we een lichte luxe maaltijd aangeboden wat we met 45 zeilers samen met de burgemeester nuttigde. Uitgehongerde Finn zeilers hadden binnen 5 minuten het heerlijke eten achter de kiezen.

  De laatste dag strakke wind. Eerst een gezamenlijk heerlijk Deens ontbijt. 15 knts met vlagen naar 23 knts. 2 races met heel veel shifst. De vermoeidheid begon toe te slaan. Het hangen begon pijn te doen maar we moesten nog wel even onze plekken verdedigen. Hans en Hidde namen weer wat zwemles die dag. Lekker helemaal op zijn kop levert mooie plaatjes op. Duidelijk werd wel dat ook in Denmark de Fantastica’s voorin zaten bij veel wind. Geen enkele Deen had een Fantastica en dat was goed te merken. Alhoewel Otto Standvig als beste Deen goed voorin meedeed maar de laatste race met pech uitviel.

  Ook Hidde kon goed opschieten met Jens Kristian Andersen. Was het nu een Go Go of No No bij de vraag of het ging bij de BB/SB situatie. Hidde riep duidelijk “No No” waarna Jens zijn 110 kilo tellende lichaam liet zwemmen om een aanvaring te voorkomen. Prachtige beelden die met humor werden na besproken.

  De Deense was voor mij 1 van de mooiste events van de afgelopen jaren. Super sfeer, mooi water, lekker eten en de Denen maken er altijd iets leuk van met al die vrijwilligers van de Middelfahrt Sejlklub. Een aanrader voor volgend jaar waar deze wedstrijd 1 week voor het WK Masters in Kopenhagen wordt gezeild. Je kunt het dus mooi combineren als je het WK Masters gaat varen.

  1) Thomas Schmidt 2) Cees Scheurwater 3) Bas de Waal

  #1420
  Chiel Barends
  Deelnemer

  Ronald zonder “het” ! Tóch?

  #1421
  Cees
  Deelnemer

  yep.. zonder hét

3 berichten bekijken - 1 tot en met 3 (van 3 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.