2017 Randmeerrace – ONK Masters (by Harry v/d Pavert)

Home Forums Verslagen 2017 Randmeerrace – ONK Masters (by Harry v/d Pavert)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #899
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Polderen

  In het weekend van 2 en 3 september zijn zowel de randmeerrace als de ONK Finn Masters 2017 verzeild. 2 titels in 1 evenement, een mooi poldermodel.

  Na de inpoldering ontstond een fantastisch recreatiewater waar de watersportvereniging Randmeer nu is gehuisvest. En natuurlijk werden wij weer gastvrij onthaald. Ruim 50 actieve deelnemers hadden zin in een mooie prijs.

  En dat zou niet eenvoudig worden, want de weersvoorspellingen beloofden weinig tot geen wind.
  Op zaterdag was er te weinig wind vanuit het zuiden, uitstel dus. Maar het comite had wind uit het noorden waargenomen en liet ons op het water toe. Voor veel (Loosdrechtse) zeilers is het weer even wennen om met natte voeten onder de hangband te moeten zeilen, maar het comite had voor een aangename watertemperatuur gezorgd.

  We gingen terecht het water op, want er kwam een mooi lopend windje. De wind draaide behoorlijk, zaak om aan de goede kant te zitten. Maar onze voorzitter Chris wees ons de weg en liet zien hoe je dat op Harderwijk aanpakt. Een mooie 1e plek. De tweede wedstrijd had hij dezelfde plannen, maar in zijn enthousiasme ging hij net even iets eerder van start dan de rest. Dat wordt als onrechtvaardig beschouwd, met uitsluiting als gevolg. Karel van Hellemond vertrouwde blind op zijn voorzitter en was dus ook te vroeg.. Hans Zuurendonk had al het wier van zijn roer verwijderd en had zo veel snelheid dat dit zijn tweede vroegstart werd. Tijmen van Rootselaar won deze 2e wedstrijd, gevolgd door Eric Bakker.

  Evgenia, een van de twee deelnemende dames, zeilde keurig naar een 6e plek, net achter Chiel Barends die vergelijking tussen het Nederlandse heren en dames voetbal al trok. Er bleek bij de boven boei een kleine woordenwisseling geweest te zijn tussen Evgenia en Lacus Jan, maar Lacus heeft kunnen uitleggen dat dit op een taalkundig misverstand berustte. Mooi gepolderd !
  De wind bleef staan, wakkerde zo nu en dan aan, maar viel ook weer terug. En ja, soms forse verradelijke wind draaiingen. Het lukte om 4 wedstrijden te varen met zelfs op 1 rak de pompvlag.
  Dat had Cees Scheurwater direct door en stopte al zijn pomp energie in dit moment. Zo effectief dat er zelfs filmopnames gemaakt zijn. Hij schijnt gevraagd te zijn voor een master class, de video is uiteraard na afloop te koop. Maar Tijmen wist ook deze laatste wedstrijd van de zaterdag te winnen. Eric Bakker stond aan het eind van de dag overall op plaats 1. De verwachtingen voor zondag waren qua wind somber gesteld.

  Op naar de barbecue, die keurig verzorgd was. Heerlijk gegeten, nagepraat met nog steeds mooi weer. Alle meningsverschillen en stuurfouten werden weggeproost.

  Bijzonder weinig wind op zondag, wel het water op. Er werd 1 wedstrijd uitgeperst met een lang voordewindse rak. Tijdens het paseren van het startschip werden diverse suggesties geopperd om aan dit lijden een eind te maken. Polderen werkt, bij de bovenboei werd afgekort. Ook deze wist Tijmen te winnen, dus 3 maal een 1e plek. Hij noemt zichzelf een lichtweer specialist, wat m.i. klopt. Eric werd 7e, gezien de omstandigheden een mooie prestatie. De wind was op, het comite blies af en de eindstand kon worden opgemaakt.

  Winnaar van de randmeerrace: Tijmen van Rootselaar (NED 94).
  Nederlands kampioen Finn Masters 2017: Eric Bakker (GM. Hij kreeg erg veel prijzen mee, maar bleek dan ook jarig te zijn die dag.).
  1e Master: Ronald Ruiter (NED 67).
  1e GGM: Jan Zetzema.
  1e Legend: Pax vd Griend.

  Chris bedankte tijdens de prijsuitreiking terecht de (wedstrijd) organisatie en de jury.
  Speciale dank gaat uit naar de buitenlandse deelnemers.
  We mogen terugkijken op een mooi licht weer weekend in de polder.

  Een en ander is in romanvorm geschreven, aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

  Harry.
  NED 128

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.