2017 Nieuw Loosdrecht Weekend

Home Forums Verslagen 2017 Nieuw Loosdrecht Weekend

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #811
  Hank de Jong
  Deelnemer

  Nieuw Loosdrecht Weekend: 17 -18 juni 2017
  De wind verwachtingen voor het weekend waren duidelijk. Zaterdag een lekker windje en zondag geen wind.
  Met 22 inschrijvingen, waarvan het overgrote deel van ‘Het Witte Huis’ zelf, zijn er zaterdag 2 mooie wedstrijden gevaren. Met een WNW wind en de nodige windshifts was het niet eenvoudig een goede baan uit te leggen. Toch is dat het wedstrijdcomité goed gelukt.
  Wat betreft de klasseringen kunnen we duidelijk zijn. Eric Bakker glorieus winnaar met een clean sheet( 2 maal een 1e plaats), Albert Kroon een Dirty sheet ( 2 maal een 2e plaats) en Ewout Meijer en Thomas van den Berg een draw ( allebei een 3e en een 4e plaats). Ewout echter 3e in eindrangschikking.
  Op de wal, tussen de wedstrijden door, nog de nodige discussie over het wel of niet pompen. De afspraak was om het niet te doen en ons aan het reglement te houden Toch bleek dat sommige zeilers daar moeilijk mee om konden gaan. En een beetje pompen bestaat niet en zelfcontrole blijkt moeilijk.
  Het comité loste het dispuut prima op door voor de middagwedstrijd aanvankelijk de vlag te hijsen dat pompen was toegestaan, maar deze bij de 1e boei weer ongedaan te maken al gevolg van de afzakkende wind. Daarmee was in ieder geval voor een ieder duidelijk wat wel en niet mocht en men hield zich er over het algemeen toen ook aan.
  Zondag is er niet gezeild. Jammer is wel dat bij zo een duidelijk weersverwachting het comité niet kan/mag besluiten om zaterdag 3 korte wedstrijden te zeilen in plaats van nu 2 hele lange.
  Op de wal was het weer gezellig en de catering zoals gewoonlijk uitstekend.
  Hopelijk volgend jaar een hele serie met meers inschrijvingen.

  Hank de Jong

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.