2017 Cannes (by Tobias Kirschbaum)

Home Forums Verslagen 2017 Cannes (by Tobias Kirschbaum)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #592
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Cannes 2017

  Deelnemers: 46

  Tobias was als eerste in Cannes op vrijdag en was meteen het water op gegaan met 15 knopen wind en zon. Op zaterdag kwam Hans rond 10 uur in Cannes, hij had geluk want zijn boot was al voor hem opgetuigd door Tobias, een gloed nieuwe Fantastica! Rodrick had een aankomst tijd van 5 uur in de avond en kon meteen mee gezellig uit eten en praten over zeilen. Tijdens het eten was Rodrick dan ook in zijn element.

  Dag 1. Een licht weer dag met een max van 5 knopen. Tobias had een mooie start en lag tot de laatste bovenboei 8 tot een Oekrainier bij hem naar binnen voer en hij op de boei geparkeerd lag. Hans dacht mooi van start te gaan maar na 10 seconden voor de start kwam de FRA 111 stuurboord bij hem naar binnen. Weg race! RNadat we met 3 man de boot van Rodrick hebben klaar gemaakt, was hij net op tijd bij de wedstrijd. De eerste start ging niet zo als de bedoeling was (hij is een beetje roestig zo als hij zelf zegt). Hij kwam plekje 35 bij de eerste boei.

  Dag 2. 15 tot 25 knopen. Rodrick had een zware dag met 8 graden en met 2 meter hoge golven lag hij dan ook snel in het water. De dag was erg zwaar met genoeg zwemlessen. Maar als echte Legend heeft hij alle wedstrijden uitgevaren. Hans Blij met de vooruitgang en de weersomstandigheden met golven van 2 meter was het een uitdaging. Gelukkig hebben alle uren in de sportschool zijn vruchten afgeworpen. Aan het eind van de dag stapte hij dan ook redelijk fit de boot uit. Vooruitgang ook voor de wind gemaakt waar hij ook erg stabiel was en de hele dag niet omgeslagen! Tobias had een lastige dag en met nog maar 93 kilo is met veel wind even wennen en als down-wind een ruimwinds rak is geworden dan haal je ook niet veel meer in.

  Dag 3. 2 tot 11 knopen. Hans: typisch Cannes het lijkt net Loosdrecht! Eilanden heb je niet nodig in Cannes want de wind draait van zichzelf al genoeg. Na een matige start toch nog mooi in het midden uit gekomen. Erg lastige omstandigheden maakte het erg moeilijk en lastig om de Franse licht gewichten voor te blijven. Rodrick: Steeds mooie start richting de pin waar hij een mooi uitzicht had over het veld. Maar……..helaas de verkeerde kant op. 2 keer op rij! Het was weer een mooie dag in Cannes. De wedstijden waren lastig maar de grootste vragen? Daar heeft Rodrick nu een antwoord op. Met een Devoti Classic heb je het erg lastig in een veld met veel Fantastica’s. Gelukkig liggen er ook genoeg prachtige boten waar je je ogen aan kan verleiden. Zoals de gloednieuwe Wilke boten en Pata’s. Hans en Tobias waren Rodrick dan ook regelmatig kwijt. Op dat moment zag Rodrick weer iets anders op iemands boot wat goed geïnspecteerd moest worden.

  Tobias had op de 3rde dag een top dag met prachtige starts bij het pin end. Lag in race 5 de hele wedstrijd 1 in gevecht met Poggi maar verloor bij de laatste boven boei net de 1ste plek in de race. Jammer!

  Observaties in Cannes:

  • Bijna alle dagen gevaren met verschillende omstandigheden van 0 tot 30 knopen!
  • Veel geleerd over mast standen en zeil trim door de openheid van Poggi en Christof Burger.
  • Leuk om veel verschillende merken boten bij elkaar te zien.
  • Klasse om de vaardigheid van Poggi te zien: altijd tactisch sterk en zelfs uit ogenschijnlijk hopeloze positie altijd in staat om er als beste uit te komen.
  • Prettige locatie, dit jaar weer goed geregeld. Vol lof voor het wedstrijd organisatie. Geen getreuzel en eerlijke wedstrijden
  • Waarschijnlijk het meest belangrijkste wat Poggi deelde dat hij altijd plezier heeft in het zeilen. Op het moment dat je je niet meer kunt ontspannen in de Finn is er wat fout.
  • Foto’s en uitslagen op Cannes website & FB.

  Uitslagen

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.