2016 Zomerwedstrijden – Sneek (byThomas van den Berg)

Home Forums Verslagen 2016 Zomerwedstrijden – Sneek (byThomas van den Berg)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #582
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Zondag heerlijk gevaren op het Sneekermeer. Maar toch weer gevaarlijk dicht bij die 10e plaats geëindigd. ’s Avonds even op de website gekeken en.. gelukkig 9e. Michel mag een stukje schrijven. Maar waar is de clubkampioen van WV randmeer in de uitslag te vinden? 2x DNC. Dat terwijl hij toch 2 keer net voor me gefinisht was. Ik stond op het punt om Arjan een appje te sturen toen ik me bedacht dat ik dan van de 9e naar de 10e plaats zou schuiven. Ook Chris stond niet in de uitslag terwijl hij toch echt een paar mooie rondjes aan het draaien was bij de bovenboei. Vandaag kwam helaas de juist uitslag. Ik vind dat iemand maximaal 2 keer achter elkaar een stukje mag schijven.
  Behalve mijn 10e plaats waren er nog meer overeenkomsten met de Finnale. Met Peter hadden we weer een uitstekende gastheer en de KWS heeft een uitstekende wedstrijdleiding. Ook nu konden we een dag niet zeilen vanwege een gebrek aan wind. Het is echter geen enkel probleem om je te vermaken aan de rand van het Sneekermeer. Het is prachtig om al die boten te zien die je elders maar weinig tegenkomt. Van Flits tot 30M2 en van Vaurien tot Vrijheid. Leuk om te zien. Echt Friesland en de sfeer op het start eiland is altijd goed.
  Zoals gezegd was er de eerste dag weinig wind. Na lang uitstel werd er toch gestart door een aantal klassen. Tussendoor was er opnieuw uitstel. Wij waren als 16e en laatste klasse aan de beurt en via twitter konden we precies volgen wat er allemaal gebeurde. Ver in de middag gingen we het water op. Er was gelukkig wat wind. Toen we echter bij het startschip aangekomen waren bleken de resterende wedstrijden voor die dag afgelast. Waarom weet ik eigenlijk niet. Met een stuk of 10 boten zijn we toen zelf nog maar even een wedstrijdje gaan varen. Met Gerko als wedstrijdleider.
  ’S Avonds was er de roemruchte BBQ in het huis van Ronald. Ik kan daar niet veel over vertellen want ik was er niet bij. Ik kreeg de indruk dat er niemand is die er iets over kan vertellen. De meesten hebben volgens mij last van geheugenverlies omdat de het vlees van de BBQ een stuk sneller op was dan het bier. Ik kan alleen maar zeggen dat de meesten er niet erg fris uitzagen zondagochtend.
  Zondag stond er een heerlijk windje. We waren direct goed weg. De kruisrakken op het Sneekermeer zijn niet eenvoudig. Het is moeilijk te voorzien wat de beste strategie is. Jan Willem startte goed en kon vrijwel direct over stuurboord voor het veld langs. Hij nam een flinke voorsprong. De rest van het veld kon in de achtervolging maar alleen Gert en Hein wisten hem nog in te halen. Opvallend was het ontbreken van Bas in de voorste groep. Direct na de start kwam zijn zeil naar beneden. Ondanks dat wist hij toch nog 13e te worden.
  De 2e race liet wat op zich wachten door generals in de Pampus klasse voor ons. Daarna volgde uitstel en werd de baan veranderd. We begonnen het flink koud te krijgen. Gelukkig was onze start direct goed. Degenen die de rechter kant van het kruisrak kozen pakten direct een flinke voorsprong. De banen gaan op het Sneekermeer zigzaggend over de plas .Er waren inmiddels flinke vlagen en in de ruime rakken konden we heerlijk planeren. Net als Gert koos ik in het 2e kruisrak de rechter kant. Dat leek eerst goed maar in pakte aan het einde toch flink verkeerd uit. De boten over links maakten vele meters goed. Het zeil van Bas zat nu wel goed vast en dat leverde een mooie 2e plaats op. Hein werd ‘natuurlijk’ 1ste. Ik weet niet of er veel mensen in Nederland zijn die hem kunnen verslaan zodra het wat door gaat waaien.
  In de einduitslag stonden de toppers weer bovenaan. Hein 1ste, Gert 2e en Jan Willem 3e. Sander 4e. Misschien is dat voor iemand met zijn kwaliteiten wat mager, maar ja, die anderen varen ook erg goed en er zijn maar 3 plaatsen op het podium.
  Al met al een zeer geslaagd evenement. Friesland is echt leuk en ik kan iedereen aanraden om er volgend jaar bij te zijn. Bedankt Peter en Ronald.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.