2016 Steinhude (by Paul Kamphorst)

Home Forums Verslagen 2016 Steinhude (by Paul Kamphorst)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #568
  Webmaster
  Sleutelmeester

  De combi voor Rio op het binnenplasje? Lemieux!

  Steinhude is altijd een mooie opmaat naar de Masters en een prima gelegenheid om, met wind, in een flink veld te starten, of zonder wind de boot eens goed te poetsen. Dit jaar ietsje minder aanmeldingen (55 aan de start) met meer nationaliteiten dan de laatste jaren gewoon Polen, Nieuw Zeeland, USA, Denemarken en hofleverancier Nederland met 5 deelnemers.

  Vrijdag beloofde goede wind en zo geschiedde met een stevige 5 uit het zuiden met flinke uitschieters werd het behoorlijk aanpoten. Even terug gekeken maar het was in 2011 voor het laatst dat het stevig waaide. Boudewijn en Fred lieten dit even aan zich voorbij gaan, maar Paul, Karel en Paul trokken vol goede moed te strijde. Paul heeft een Devoti met (kakelverse) Wilke. Dat is een goede combi van heeft zette drie steady potten neer en ging zeker aan de wind erg goed. Eerste pot was iedereen gelijk goed weg, waar snel duidelijk werd dat de combi Duits Bier met Braadwurst uitbetaalt. Voor de droog afgetrainde Nederlandse atleten onder ons was het bepaald harder werken. Aardige van dikke wind is dat niemand meer tijd heeft om lullige regeltjes uit te buiten. In de tweede pot werden de vlagen fors sterker. In de laatste downwind was het devies het servies overeind houden en afsturen. Karel ging prima en scoorde mooi resultaat (15). Paul & Karel hadden het na 2 potten gezien en calculeerde een aftrekje in. Dat is in Steinhude wel listig, want het kan zo maar twee maanden niet waaien. Paul Douze pakte het derde potje gewoon mee en stond stevig in de top tien prima score. ’s Avonds was het gezamenlijk maal keurig geregeld. Men kwam melden dat ze na veel zoekwerk ook de Nederlandse vlag weer hadden gevonden die nu ook fier naast de andere vlaggen wapperde.

  Zaterdag werden de 5 knoopjes voorspeld, maar dat werd gelukkig een pietsje meer. Wind was gedraaid naar noord west. Goed weer om alle Finnen op het water te krijgen, dus goed om te trainen. Na wat uitstel, draaiingen en generals waren we weg met zwarte vlag. Eerste pot verliep prima voor mij, 4 bij de bovenboei. Trainer Sander had vorige week nog uitgelegd hoe die te ronden met maximaal effect. Dat zonder twijfel uitgevoerd en het klopte precies. Een eentje op de lijst. Paul Douze vlak bij met weer een prima vierde plek. Tweede potjes was de pin favoriet, Paul & Paul zaten daar alle twee en waren met de voorste mee. Deze pot was wat overzichtelijker, Paul 4 & Paul 8. Eind van de dag stonden we met twee man in de top tien.

  In de middag nog eens goed besproken waar op te letten met roerdruk en voor de wind varen. Boudewijn wilde het naatje van de kous weten, naar we later weten ook waarom. Zondag begon met een prachtig windje en zon. Dat lijkt een mooie combi, maar helaas niet in Steinhude. Dat is de opmaat voor een veel draaiingen en heeeel weinig wind. zo geschiedde. Uitstel, algemene terugroep, baan verleggen, met uiteindelijk toch een start. En zoals bleek, Boudewijn zat gelijk voorin. Dat zagen wij pas laat, want ondergetekende arriveerde bij de bovenboei met nog een enkeling achter hem. In de laatste kruisrak werd er door Paul en Paul een hoop goed gemaakt. Dat hielp om te zien hoe Boudewijn liet zien hoe hij met groot tactisch strategisch inzicht en toegepaste trim en techniek de top rechts passeerde en met flinke voorsprong zijn welverdiende driewerf ‘hoera’ in ontvangst nam bij de finish. Als aangegeven het bewijs dat niet Fantastica Devoti, Flex Pata, Peticrow, Wilke het snelst is met licht weer. Lemieux rules!

  Anyway.

  Alles bij elkaar hebben we toch ons partijtje meegeblazen.

  1 Andre Budzien 2, 1, 2, (5), 1, 5

  2 Sebastian Schmidt 5, 3, 6, 3, 6, (19)

  3 Thomas Schmid 4, 10, 1, 9, 2, (31)

  5 Paul Douze 7, 8, 18, 8, 5, (23) Heel constant en goede snelheid bij alle potjes.

  8. Paul Kamphorst 19, 12, (DNC), 1, 4, 19 Iets meer voorkeur voor knoopje minder.

  34 Karel van Arkel 33, 15, (DNC), 45, 54, 27 Bij veel wind zeer snel en nog wat moeite bij midden weer

  44 Boudewijn Fehres (DNC), DNC, DNC, 42, 46, 1 Gelukkig goed hersteld van de training de week ervoor en een prachtige afsluiter!

  55 Fred Buter (DNC), DNC, DNC, 54, 53, DNC Mooi dat hij erbij was om lekker uren te maken in een groot veld.

  Paul

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.