2016 Nikolausregatta (by Harry v/d Pavert)

Home Forums Verslagen 2016 Nikolausregatta (by Harry v/d Pavert)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #591
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Nikolausregatta  op de Töppersee

  26 en 27 november stonden in het teken van de Nikolausregatta  op de Töppersee. 
  Paul Douze, Johan en Harry van de Pavert zijn er naar afgereisd, twee uurtjes sturen vanaf Loosdrecht richting Duisburg. Helaas moest Karel van Arkel zich door ziekte afmelden. Op de vrijdag ervoor maakten we gebruik maken van de mogelijkheid tot het wegen van de romp (nachvermessung).Dat ging met Duitse ingenieurs precisie , zeker de swing test, maar met onze Hollandse  onderhandelgeest konden we er toch wat lood uitpraten. De boten weer voorzien van een certificaat. De ontvangst was allervriendelijkst en iedereen was uiterst behulpzaam. Ik was even vergeten dat “see” in het duits “meer” betekent, maar dat er zo weinig water was… Met ca 20 inschrijvers in de Finn en ook ca 20 in de Laser leek het redelijk vol te worden op het meer.

  Pas in de middag stak er op zaterdag wat wind op. De eerste wedstrijd zou gezeild worden. Eenmaal op het water bleek er om de hoek een mooi kruisrak uitgelegd te zijn. 
  Na een goede start werd je al gauw ingehaald door de laatste starter. De wind draaide regelmatig met 30 graden en je kon zo maar blijven liggen. Toch wisten de drie Nederlanders zich goed te handhaven door alle drie bij de eerste 10 te eindigen. 
  De tweede wedstrijd werd ingekort tot 1 ronde, maar was zeker niet minder spannend. Johan wist een verdienstelijke 2e plaats te behalen. ’s avonds was er een zeilersmaaltijd, een wild zwijn aan het spit mit sauerkraut dazu.

  Het Duitse bier vloeide rijkelijk en was goed op smaak. De disco werd gestart in het clubhuis en de sfeer zat er goed in. Vooral de Nederlanders werden bewonderd om hun danspassen.

  De barbediende reageerde al op een knikje om een vers biertje neer te zetten. Oppassen dus met knikkerbollen… We werden door de segelwart naar ons hotel gebracht waar het bier ook een landelijk gemoedelijke smaak had. Na een heerlijke nachtrust waren we weer helemaal klaar voor de zondagsrace. Helaas geen wind en om 13.00 uur werd alles afgeblazen. Opladen en weer op huis aan. 

  Bijzonder gemoedelijke vereniging, met sportieve zeilers die vanuit een groot deel van Duitsland waren gekomen. Zeker een aanrader voor de tactisch onderlegde zeilers onder ons. Zo dichtbij en toch even in een andere wereld. Ik ga volgend jaar weer.
   
  Harry van de Pavert

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.