2016 Nieuw Loosdrecht Weekend (by Jan-Mark Meeuwisse)

Home Forums Verslagen 2016 Nieuw Loosdrecht Weekend (by Jan-Mark Meeuwisse)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #581
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Nieuwe Loosdrecht weekend 2016

  Zaterdag begon met weinig deelnemers en weinig wind. Te veel zeilers waren afgereisd naar Sneek, Fr. en dit voor een paar Super7 puntjes, lokale wedstrijdbepalingen, lokale banenkaart, drie lokale inschrijvers en alleen twee wedstrijdjes op zondag. En dit alles tussen 240 andere historische bootjes (wie kent nog de Top of 30m2, gelukkig geen Larks). Met drie lokale Finnzeilers moeten we toch een limit gaan stellen. Na het lezen van Aukes verslag toch nog gezellig met die Hollanders. Alleen zou ik meer willen weten waarom Chris als HWH lid met twee DSC’s naar Friesland afgereisd. Dan kan je beter 10e worden op Loosdrecht.
  Ik wil niets verkeerd over Friesland zeggen, want ik heb het er altijd prima naar mijn zin en super wedstrijden in Workum van de United4, SKON Sneek en Dutch Youth Regatta in Workum (helaas zit ik dan in een RIB om de Splash jeugd te begeleiden). Jammer dat twee Finn evenementen in hetzelfde weekend vallen en daar moet o.a. HWH wat aan gaan doen want het was op Loosdrecht ook treurig wat betreft de deelname van de andere klassen. Er trainden zondag meer Opti’s en Splashes dan dat er ingeschreven waren.
  Op Loosdrecht met maar 23 inschrijvers, waaronder herintreders, een tweetal deelnemers die in het comité waren ingedeeld en een jeugdige aspirant wedstrijdleider (Splashzeiler Stein Oomes). Ja, ik moet hem noemen want jeugd is belangrijk, ook voor de Finn.
  Eenmaal zaterdag op het water was het drijven en stuurde wedstrijdleider Ab Schippers ons terug voordat er gestart was. Hij had toch de wind besteld? En ja dat duurde wat langer dan verwacht. Het resulteerde dat wij twee potten achter elkaar, zonder pauze, echt super. De start en de baan lagen er goed in, een redelijk lopend windje en na de start merkte ik al meteen. Herintreder Albert Kroon (ja, herintreder want je hebt geen eigen boot ☺) liep gewoon van mij weg. Een foute beslissing die Victory BQ. Geen hoogte en geen snelheid, misschien was het toch beter bij de BBQ als afdek zeiltje.
  Na een heftige strijd scoorde Albert een 1e plek en Wouter (2) met de boot van PJ een 2e. Luuk Kuiper (60) werd een keurige 3e en Ewout (66) 4e. Voor mij was het de tweede keer dat ik dit jaar in een mijn Finn zat en dat heb ik gevoeld.
  Zoals gezegd de 2e pot (ja op zaterdag!) direct na de 1e was het een andere herintreder Johan van de Pavert die zich in de picture zeilde met een mooie 1e plek. Albert 2e en Bas Weijman met super snelheid 3e.
  De zondag was er meer wind voorspeld en de wind draaide regelmatig en het was moeilijk om de baan en de startlijn neer te leggen. De 3e pot was het kiezen pin-end of start-schip en midden bleek beter, althans dat dacht ik en kwam toch als 4e boven. Ik dacht even dat we met z’n vieren ( Albert, Johan, Luuk) los waren en toen kwam de wind van achteren. Alles liep naar elkaar toe en uiteindelijk liepen er 12 bootjes onder door naar boei 4.

  Albert werd niet ontkroont en zeilde de laatste wedstrijd een 1e plek zodat de uitslag als volgt was;
  1e Albert Kroon (802)
  2e Johan van de Pavert (820)
  3e Luuk Kuiper (60)
  4e Ewout Meijer (66)
  5e Fred Richter (968)
  6e Paul Douze (74)
  7e Bas Weijman (45)
  8e Chiel Barends (88)
  9e Hein Bloemers (999)
  10e Ik dus (49)

  Highlights:

  • Johan van de Pavert (820, ja de boot van Hennie van de Brink) stal de show.
  • Ewout ook niet hard ging met zijn Victory.
  • Hein tussen boei 1 en Paul Douze wilde en dit lukte en gaat dit nooit meer doen.
  • Chiel op dokter recept voor de wind in zijn boot moet staan.
  • Fred en Bas Proper hoger dan hoger kunnen varen.
  • Wouter zijn “Glazenbol” mist want hij moet het nu met zo’n tack-tick doen en ja voor een GGM is die technologie moeilijk.
  • Dat ik zelf uiteindelijk heb gevaren en erg constant.
  • Ook op zaterdag gezeild
  • Wij allen eigenlijk ook Super7 points moeten krijgen.
  • Uitslagen en ruim 200 foto’s staan op de HWH website.
1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.