2016 Easter regatta (by Albert Kroon)

Home Forums Verslagen 2016 Easter regatta (by Albert Kroon)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #566
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Easter regatta 2016-03-29

  De Easter Regatta kreeg dit jaar een nieuwe en moderne opzet.
  Er werd nu gebruikt gemaakt van een op en neer baan in plaats van de locale boeien
  En korte wedstrijden met een snelle doorstart voor de volgende wedstrijd.
  Het aantal wedstrijden was flexibel en afhankelijk van het weer en de tijd.
  Dit betekende veel werk voor het startschip,maar dit was in goede handen van de nieuwe Start-Leider van de KWVL, Sander Jorissen, onder andere ook Finn-zeiler.
  Dat gaf natuurlijk vertrouwen voor een goede wedstrijdserie.

  Toen ik inschreef leek het mooi weer te worden, maar de laatste dagen zag het er slecht uit; windkracht 5 tot 10. Gelukkig werden de verwachtingen iets bijgesteld en konden er een aantal goede wedstrijden gevaren worden.
  De Wedstrijdleider hield de deelnemers goed op de hoogte van de plannen voor die dag per e-mail, het aantal wedstrijden, wel of geen pauze. Dit werkte zeer goed. Ook nieuw was een tracking-programma. Marc Persoon heeft een programma ontwikkeld, om de deelnemers te kunnen volgen. Hij was aanwezig bij H.W.H. om het –programma te testen en verder te ontwikkelen. Deelnemers met een I-Phone konden een App downloaden,”bixmile”, zie http://www.bixmile.com.
  Telefoon mee aan boord en de wedstrijd kon daardoor vanuit de kantine gevolgd worden en ook na afloop terug bekeken worden.

  Nu naar de wedstrijden zelf.
  Ik was begonnen aan de serie met een Cruyffiaanse wijsheid in gedachten: Als je niet op tijd bent, dan ben of te vroeg of te laat. Zaterdag 3 wedstrijden, goed zeilweer, 15 graden zon, veel wind en dus afzien, zeker voor degene zoals ik, die weer voor de eerste keer dit jaar in de boot stapten. Alle spieren deden dan ook weer flink pijn, ik was fysiek blijkbaar toch minder dan verwacht. Voor de wind nam ik geen enkel risico. Ik zag toch regelmatig de onderkant van een aantal boten, voornamelijk FD’s en contenders maar ook Finnen. Ik kwam er wel achter dat wanneer je wel de grens opzoekt, het wel aanzienlijk sneller gaat. Maar dat is meer iets voor de zomer. Er waren er ook bij die een stormrondje gedraaid hebben, maar helaas voor hun is dat nu feilloos zichtbaar op het tracking-syteem.

  Zondagochtend ontvingen we een e-mail. Het plan was 3 tot 4 wedstrijden zonder pauze vanwege de toenemende wind en maandag afgelast vanwege voorspelde storm. De prijsuitreiking zondagmiddag na afloop. Goed dat er duidelijke beslissingen genomen worden, waardoor je ander plannen kunt maken voor 2e paasdag.
  Zondag minder zeilers aan de start. Enkelen hadden blijkbaar iets teveel afgezien. Er konden toch 3 mooie wedstrijden gevaren worden, daarna constateerde de wedstrijdleider
  teveel koude en vermoeide gezichten. Het was een close race tussen de eerste 4 plekken.
  Martijn won. Altijd met een mooie stijl van varen en zo vlak mogelijk aan de wind, hij bleek een nieuwe boot te hebben, ook weer met een lichtgrijs dek waardoor het niet opgevallen was.
  2e Eric Bakker.
  3e Luuk kuijper.
  4e thierry van Vierssen.
  Ook een mooie 5e plaats voor coor Chiel Barends, die de 2e wedstrijd nog een mooie stuurboord start had voor het veld langs. Marald 6e, heeft veel progressie geboekt in 1 jaar tijd. Veel uren maken loont blijkbaar. Degene die minder presteerden zoals ik hadden als excuus dat dit achteraf een trainingswedstrijd voor de Tulp was.

  De Easter regatta is in deze nieuwe vorm zeer geslaagd en een aanrader voor alle ander Finn-zeilers. Het is ook een optimale voorbereiding voor de Tulp wedstrijden!

  Groeten,Albert Kroon

  Re: Easter regatta 2016

  Inderdaad Albert. Verfrissend, zowel het weer alsmede je verslag. Veel mannen van staal hadden het koud, een plotselinge blessure en ik heb zelf iemand horen zeggen dat hij niet kon zeilen omdat hij moest koken. Veel gekker moet het niet worden. De boot waar Martijn van Muyden in voer was een nieuwe Petticrows Finn. De boot was aan hem geleend door Joost Houweling die inmiddels het plan heeft om de boot op de Nederlandse markt te brengen. Joost ( van Sailconcept) is natuurlijk geen onbekende in de nationale klassen, Finn en de Draak. Samen met Lawry Smith, Tim Tavinor won hij afgelopen jaar de Dragon Goldcup.
  Inderdaad de Tim Tavinor van de Devoti,s destijds en nu dus de Petticrows Finn. Volgens Joost de verbeterde versie van de Rita van Ben Ainsley. Zo zijn we dus in Nederland buiten de Pata,s, Wilke en Devoti,s weer een Finnmerk rijker. We gaan het zien wat het gaat worden. Voor Joost is de eerste slag vast gemaakt.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.