2016 Cannes (by Bas Weijman)

Home Forums Verslagen 2016 Cannes (by Bas Weijman)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #564
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Zeil verslag Cannes 2016
  63 inschrijvingen

  Winter zeilen? Waar? Nijkerk, Giesbeek, Loosdrecht, Harderwijk??

  Het wordt mij teveel, en koos voor een neutraal gebied. Na de Boerenkoolcub niet meer gevaren te hebben en 5kg zwaarder uitgezakt op de bank besloot ik te gaan zeilen en wel in Cannes.
  Inschrijven, route plannen, tanken en gaan. Na 6x tanken kom ik in Cannes aan. Appartement aan het wedstrijd water, uitzicht prachtig! Arend en Paul hadden een mooi appartement geregeld.

  Maandag 8 februari, de boten konden gemeten worden 12 uur was ik aan de beurt alles goed er kon gezeild worden. Het water op bijna geen wind en geen Nederlander te zien besloot ik me aan te sluiten bij het Zwitserse team dat aan het trainen was. Onder leiding van Rafal Szukeil met weinig windt 3 potten gevaren. Daarna begon het lekker te waaien, ik schat 20 knopen. Toen het veld de haven op zocht voeren 3 zeilers langs Michael Maier, Dirk Meid en Florian Raudaschl. Ik besloot er een stukje mee op te varen wat zeer goed ging en kon even de boot aftrimmen en gaan op de golven .
  Na een goed gevoel over te hebben gehouden downwind naar de haven 22 knopen op de golven surfen met de neus van de Finn in de lucht 30 meter lang, wat gaaf.

  Dinsdag 9 februari
  Eerste start stond gepland om 11uur. Het mocht zo zijn dat het zeer hard woei waarna de uitstel er in ging en na wat uurtjes wachten het afstel een feit was. Op het advies van de havenmeester de boot met een extra touw vastgezet.

  Woensdag 10 februari
  Weer op de haven zelfde liedje het woei nog te hard en weer de uitstel, daarna weer de afstel. Maar vandaag was er toch nog iemand die ging zeilen/trainen Dennis Karpak, Estland 2. Wat een mooi en interessant iets dat het toch kan, zeilen en gijpen met die wind zonder naar de vissen te moeten kijken. Lijkt toch niet zo moeilijk, ahuum.

  Donderdag 11 februari.
  Het beloofde goed zeilweer te worden niet al te veel wind, 7 knopen en de eerste
  start stond gepland om 10 uur om er toch maar wat potten er uit te persen .
  Na een poosje te hebben rondgedobberd ging de uitstel eruit en het eerste startschot was een feit. Met 6 knopen wind begon de eerste start waar, na nog 10 minuten, de wedstrijd er uitgeschoten werd. Wat jammer voor EST 2, UKR 5, SUI 333 en NED 45 die vrij ver voor lagen, helaas bloemen weer weg.
  Nadat de boeien verlegd waren, werd er weer gestart en hup er weer uit. Ik vond het zeilen toch wat irritant worden. Maar goed nieuwe start en ja hoor een zwarte vlag, waar toch wat Nederlandse slachtoffers vielen Cees, Roderick en Hans Zuurendonk.
  Cees besloot toch maar mee te zeilen voor de lol. De wedstrijd was begonnen 5 tot 8 knopen wind behaalde Paul Kamphorst een knappe 4e plek, Cees een 6e plek (als hij geen bfd had jammer), Bas Weijman een 14e Bas de Waal 24 en Arend van de Sluis 29e. De winnaar van die pot was Carlo Lazzari, 2e Dennis Karpak, 3e Valentine Klymentyev. Dat was de eerste pot die dag en tevens de laatste. Helaas geen wind meer.

  Vrijdag 12 februari
  Laatste dag er zou om 10 uur gestart worden helaas uitstel, bijna geen wind. Sommige
  zeilers vonden het wel mooi geweest en begonnen met inpakken. Na wat te hebben rondgehangen ging de uitstel eruit. 12 uur de wind begon aan te trekken naar 15 knopen en ja hoor ook de regen ontbrak niet, wel lekkere golven .
  1e start. Mijn keuze was bij het startschip wat aardig goed ging met een goede wind 18 knopen schat ik en regen wel lekkere golven ben ik boven gekomen denk plaats 12, Paul wat later. Voor de wind kwam ik er achter geen pomp elastiek erop te hebben gedaan wat jammer was. Voor de wind heeft Paul me voor de onderboei weer ingehaald en werd 15e Bas 19e de eerste plaats werd Estlands Dennis Karpak, 2e Michel Maier, 3e Hay Laurent
  2e start was als de eerste. Ik koos weer de kant van het startschip een leuke wind, 15 knopen was lekker hangen weer ongeveer 10e boven Paul denk 13. Voor de wind zakte de wind tot 9 knopen en geen pomp vlag. Bij de onderboei was Paul weer naast mij gekomen en nu onderboei ronden en omhoog. Na ongeveer 10 minuten zakte de wind even in elkaar naar 6 knopen wat jammer was, maar toch weer terug kwam met 15 knopen. Toen volgas naar de boventon en finishen op een toch leuke 7e plaats. Helaas Paul een 29e plek waardoor ik 11e en Paul 12e werd .
  Deze keer lagen de bloemen voor mij wel bij de finish.
  Benjamin Motagut uit Frankrijk werd 1 Raymond Tauras 2, Hans Fatzer 3.

  De uiteindelijke einduitslag was Benjamin Motagut 1, Dennis Karpak 2 en Michael Maier 3.

  Nou dat was een goede ervaring nu snel de boot inpakken en naar huis.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.