2015 Tulpenrace (by Luuk Kujper)

Home Forums Verslagen 2015 Tulpenrace (by Luuk Kujper)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #536
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Tulpenrace 2015

  Met 47 inschrijvers een mooie opkomst voor het begin van het seizoen. Met een paar Belgische en Duitse zeilvrienden.
  Nieuwe materialen worden getoond en beoordeelt. Nieuwe rompen die sneller schijnen te kapseizen, zoals sommige experts beweren en speciale zeilen die heel af en toe uit de zak komen, zodat de geheimen verpakt blijven.

  Maar uiteindelijk draait het toch allemaal om de goede kant opvaren en hangen.
  En gehangen moest er worden, zaterdag stonden er 3 potten gepland en werden er uiteindelijk 2 gevaren.
  De eerste wedstrijd werd gewonnen door Bob Heineke gevolgd door Nanno Schutrupps en Tobias Kirschbaum. Ja en dan die nieuwe rompen, ja ze gingen om , lees Bakker en mijzelf, ja ze zijn veel onstabieler zo wordt er beweerd, maar laat ik jullie uit de droom helpen, 6 mnd niet varen, een nieuwe boot waar nog van alles aan verschuift en en je schoot uit je handen laten glippen voor de wind met 20 knp, dan sla je ook om in een Vanguard.

  De 2de pot weer een knp of 20 en weer hangen, Tobias voer netjes en werd 1ste, gevolgd door Nanno en Hein.
  De 3 de pot waren enkelen al het water op toen het echt begon te waaien, velen hadden het al voor gezien gehouden en waren al ingepakt, helaas moet ik als Rotterdammer bekennen dat enkele van mijn vrienden uit de Rotterdamse aanleun-gemeenten het erbij lieten zitten, ik zal ze hartig toespreken dat dit niet meer mag gebeuren.

  Voor enkele zeilers was terugkeren naar de haven een moeilijke opgave en werden gelukkig door Martin Heineke en Thom vd Pol geholpen met enkele jeugdige Finn-zeilers aan boord. Sander Jorissen moest nog even naar de overkant en vloog ruime wind naar de KWVL en eindigde daar in de haven met een zwempartij, maar hij was er.

  Zondag zou het minder worden, de zon was er en de wind ook weer, in kracht minder dan zaterdag en minder vlagerig, maar alle pijnlijke spieren moesten weer worden aangesproken. Karel was al afgehaakt met een blessure (welkom bij de masters) en Robert met 3 vrouwen in huis kon zich zeker niet meer loswrikken.
  Hein had het ritme weer te pakken en wist allebei de races op zondag te winnen, voor de wind weer een lesje gehad van Hein, machtig om te zien. Joos met zijn staande voordewind techniek kan er ook wat van, een ware acrobaat en kan zo de 49er in.
  De 3de pot werden Sander W. en Nanno respectievelijk 2de en 3de.
  De 4de wedstrijd werd Bob 2de en Tobias 3de.

  Wat is er nog meer opgevallen ? Als je weet dat je moet schrijven let je beter op, zelf was ik er druk met mijn nieuwe boot, knopjes los, niet kunnen hangen, joystick los, onderlijk los, lijntjes te lang en slippende knopen, enfin te veel om op te noemen en dus erg druk met jezelf. Zondag was alles weer in orde en kon ik volop genieten van mijn nieuwe aanwinst die extra veel waard is , omdat het Jan zijn laatste levering was. Wel zag ik Sander Jorissen in slowmotion naar loef omgaan, terwijl hij bezig was met omslaan een Eric Bakker, die droog roept: ” Rot voor je”

  Jan Willem die naar eigen zeggen weer voor 5000 eur schade heeft opgelopen aan de Santa Maria door achter het roer van Maarten te blijven hangen. Het genoemde bedrag betekent zeker total loss en de nieuwe eigenaren van HIT kunnen denk ik binnenkort een order verwachten. Alsof deze schade niet voldoende was heeft JW zijn boot op de kant ook nog mishandeld omdat de Santa Maria de opgelopen schade niet had weten te voorkomen.

  Jan Jaap een lef goser is, durft met Henk op pad te gaan, de Dunne Dirk is niet meer na de Boerenkool, nu moest Breukelen eraan geloven, vlgs zeggen hadden ze voor hetzelfde geld als de taxikosten een reisje naar Turkije kunnen maken.
  Thierry die een ring baardje had, was een beetje grijs, maar daar had hij zo zijn eigen verklaring voor , welke hij beter zelf kan toelichten.

  Jelte Baerends , steeds sterker wordt en zijn grondblok er uit trekt en dus moest opgeven, waar is de tijd gebleven dat men gewoon rechtstreeks van de giek doorvaart.

  Bas de Regt de prijs verdiend voor de zeiler met de meest constante uitslagen.
  Alhoewel je kan twisten of Auke deze prijs niet verdiend.

  Sander W. wrikt en weegt en besluit om niet te draaien na een fluitje van de Jury, gelukkig alg terugroep, maar gaat de jury wel uitleggen wat wrikken is en wie, wanneer bepaald dat er gewrikt wordt. Maar al wrikkend wordt hij toch mooi 5de overall.

  De Tulpen uit Friesland kwamen, met dank aan Peter en prijzen uit Capelle ad IJssel.
  Het comité uit Loosdrecht en ons weer mooi hebben weggeschoten.
  Een Jury onder leiding van Martin Heineke, die goed oplette ook bij de start.

  Terug naar het zeilen: de uitslagen staan op de site, vermelding voor de eerste drie:

  1. Hein ( ja, met wind een klasse apart, zeker voor de wind)
  2. Nanno (niet opvallend gevaren, maar zeer constant, knap en net niet gewonnen )
  3. Tobias ( geen gekke dingen doen en goede klappen)

  1ste Master, pirat of Loosdrecht Thierry
  1ste GM Sander Jorissen
  1ste GGM Chris
  1ste Legend Rodrick (alle potten gevaren, zeer knap)

  Met vr. gr. en kom allen naar Monnickendam, Cees heeft reeds oproep geplaatst om het jubileum te vieren.

  Luuk
  NED60

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.