2015 Masters (by Ruurd Baerends)

Home Forums Verslagen 2015 Masters (by Ruurd Baerends)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #540
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Masters 2015.

  Een prachtige locatie, mooi weer en een zeer goed georganiseerde Masters.

  Als Nederlanders hadden we 4 containers met 9 boten per container onderweg naar Kavala. 36 boten laden was ook voor ons Randmeerders nieuw, maar aangezien we wel weten hoe het werkt, hadden we de containers snel geladen. Dat gebeurde bij DRC Dinghy Racing Centre, het nieuwe bedrijf van Gerko en Hans. Zoals de meesten van jullie al wel weten hebben zij het Finngebeuren van Jan van der Horst overgenomen.
  De boten gingen onderweg en de meeste Nederlanders volgden op 22 mei naar Thessaloniki en huurden daar een auto om naar Kavala te rijden. Een paar anderen en ook een paar campers zijn zelf via Kroatië en Bulgarije naar Kavala gekomen.
  Yvon en ik en ook Jobs en Rieneke vlogen vanaf Brussel op vrijdagavond. We hadden een half jaar eerder al een kamer geboekt in het Airotel Galaxy, waar overigens ook de meeste Nederlanders verbleven. Prima hotel op een fantastische lokatie, we keken vanuit onze kamer op de bootjes bij de slipway. Ook de eetzaal op de 7 e verdieping bood uitzicht op de bootjes. Het meten is altijd een beetje gedoe, maar uiteindelijk viel het voor de meesten wel mee en konden we vooruit kijken naar een prachtige zeilweek. De zondag, de dag van de practice race, viel een beetje in het water. Te weinig wind en op een bepaald moment hebben wij besloten dat het lekkerder was om op het strand te gaan liggen dan op de haven op wind te blijven wachten. Vanaf het strand zagen we wel dat er later toch gestart werd. So be it. Maandag een heerlijke dag gehad. Rustig windje en al snel werd duidelijk dat we als Nederlanders best wel een paar troeven hadden; Martijn, Thierry, Karel, Eric en Jan Willem. Om ook nog maar even Rodrick te noemen, die met zijn 64 ste plek de tweede Legend was achter Henri Sprague. Knap. Maar Martijn gaf meteen gas en voer direct helemaal voorin mee, net als Thierry. Karel had het wat moeilijker, ook omdat zijn schouder niet mee wilde werken en hij kon zich daardoor niet helemaal focussen. Zowel Martijn als Thierry zaten bij de eerste 10 en voeren daardoor de medal race. Thierry wist die met heel weinig wind te winnen. Super. Einduitslag eerste 10 deelnemers: Martijn een knappe 4 e plek en Thierry 6. Het is overigens wel duidelijk geworden dat de tijd van de Maiers en Budziens effe anders is geworden. Maier hield het na 3 wedstrijden voor gezien; had geen zicht meer op het kampioenschap en ook Budzien viel buiten de top 10. Zeilde natuurlijk nog steeds heel erg sterk, maar het tijdperk van de Russen is nu wel echt aangekomen. Met 2 Russen 1 en 2 is dat wel duidelijk geworden.
  Joos heeft het kampioenschap BFD’s gewonnen. Hij wist het 3 x in 1 week voor elkaar te krijgen. Dat is knap. Er zijn trouwens sowieso veel BFD’s gevaren, door veel Nederlanders met name. Ik ben ook 1 x aan de beurt geweest. Stom natuurlijk; je weet het, maar ja, op de 2e lijn gaan liggen is geen optie. Ik had de pech dat ik tegen de lijn aan lag in de laatste minuut en een Litouwer van onderaf met teveel vaart er nog tussen wilde. Die pakte de achterkant van mijn boot beet om af te remmen en daardoor ging ik zichtbaar over de lijn. Kun je protesteren, maar het leed is dan al geschied. Weg 14 e plek die wedstrijd. Net als de laatste wedstrijd op vrijdag; als 5 om de boventon gaan met heel weinig wind en op het voordewindse rak valt de wind helemaal weg, wedstrijd afgebroken en die dag werd er niet meer gezeild. Jammer. Maar niettemin een heerlijke week gehad. Op donderdag was het weer minder. Echt de hele dag regen gehad en met name in de ochtend ook wind. Niet al te veel, prima te varen. Toen werd het aan het einde van de zeildag toch wel heel erg koud. Waarschijnlijk ook omdat ik tijdens de start van de 2e wedstrijd die dag mijn schoot niet goed in de klem getrokken had en die uit de klem schoot en ik binnen 2 seconden naast mijn boot lag. Gelukkig een algemene terugroep, dus ik had geluk.
  Ik noemde het al eerder; ik vond de organisatie werkelijk erg goed. Op de kant was alles goed geregeld en ook de Finn maaltijd op woensdagavond was echt super. Mooie locatie en nu eens een keer geen lopend buffet of barbeque. Alles met damast en een lekker wijntje erbij en ook een leuke dansvoorstelling door de vrijwilligers deze week. Wat me ook opviel was de houding van de Grieken bij alle horecaondernemingen. Allemaal even voorkomend en behulpzaam. Geen crisis daar in Kavala. Daar kunnen de Italianen, Fransen en Spanjaarden een voorbeeld aan nemen.
  Op vrijdag de containers weer geladen en de meesten keerden zondag huiswaarts. Wij zijn nog tot dinsdag gebleven om ook eens wat van de omgeving te zien.
  Intussen zijn de containers gisteren weer uitgeladen bij DRC en staan de bootjes weer op hun plek.
  Ik kijk terug op een hele leuke en vooral gezellige Masters 2015.
  Groeten,
  Ruurd NED 4

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.