2015 Benelux Kampioenschappen (by Luuk Kuijper)

Home Forums Verslagen 2015 Benelux Kampioenschappen (by Luuk Kuijper)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #557
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Benelux kampioenschappen, Scharredijke 16&17 Augustus.

  Naast het leuke verslag van Maarten hierbij nog een verslag, waar ik weer andere zaken heb gezien dus zodoende wordt het beeld nog completer.

  En ja van je familie moet je het hebben Maarten, maar ben uiteindelijk thuis gekomen

  Zelf had ik al enkele jaren hier niet meer gevaren, meestal omdat het in mijn vakantie periode viel, maar nu kwam het weer eens uit.

  Mooie lokatie, prima accommodatie, je boot staat goed en een groot parkeer terrein voor auto’s en campers.
  Dit alles is uiteraard ook belangrijk naast het varen. En gevaren kon er worden op zout water met een beetje golven, een half uurtje halve wind heen en terug naar de start is geen straf, zeker nu het water nog zo warm is.

  In totaal waren er 14 Finn zeilers op af gekomen, waarvan 3 Belgen om zowel zaterdag als zondag 3 potten te varen. De mannen uit Zeeland Veere en omstreken waren ook van de partij. Zaterdag 12 uur starten en dus redelijk relaxed allemaal en met een knoop of 16/17 naar de start planeren. Na toch alweer een maandje niet in mijn boot gezeten te hebben en alleen maar met weinig wind te hebben gevaren is het wel weer afzien als je even gaat oplijnen en een stukje aan de wind vaart. Dat belooft wat om 3 potten te varen, maar niet aan denken.
  We starten als 3de klasse en gaan na de stuntmannen in de contender van start.
  Al snel is te zien wie de snelle mannen zijn, Hein gaat aan de wind met deze wind een tandje harder dan de rest, Bas met zijn bionische knie hangt als in de contender en Nanno is nog niet helemaal ingeslingerd en moet net als ik hard werken.
  Paul en Cees volgen, daarachter een grotere groep die de strijd met elkaar aangaan.
  Boven gekomen, 1 Hein, 2 Bas, 3 Nanno en 4 ikzelf. Voordewind gaat Hein aan de haal en zien we nooit meer terug, helaas voor de anderen is dit 3 x zo vandaag.
  Paul en Cees gaan hard voor de wind en pakken afstand op de anderen en lopen in op de voorste.
  Uitslag eerste wedstrijd 1. Hein, 2 Bas, 3 Nanno
  Met de benen nog niet teveel last en zin in de 2de pot, moeten even wachten tot de andere klassen zijn gefinished en dan gaan we weer.
  De 2de wedstrijd heeft Cees het naast Hein het beste begrepen en wordt 2de en Nanno weer 3de.

  Na 2 wedstrijden gaan de benen opspelen en komt bij mij altijd de vraag, waarom 3 wedstrijden, doe er veel liever 2, maar ja doorbijten en hangen.
  Uitslag 3de wedstrijd: 1 Hein, 2 Bas en Nanno constant weer 3de.

  Zo nu naar de kant planeren en rusten, dat het een zwaar dagje was bleek wel op de kant, de meeste waren op tijd weg en op tijd naar bed. Dat was het wel waard want het was een prachtige zeildag, wind, golven, groot water, ruimte en niet koud. Voor mij de mooiste zeildag van het jaar en met het vooruitzicht van zondag minder wind nog vrolijker, kunnen de benen bijkomen.
  Als je teveel op plassen vaart hou je er geen rekening mee dat je bij 12 knopen, die het zondag waaide net zo hard moet hangen als bij 17 knopen op water met golven. Werken was het weer en de beenspieren opwarmen, prachtig zeilweer met zon en wind. De omstandigheden waren anders dan zaterdag, meer drukverschillen en grotere schifts. Hein had hier meer “moeite” mee en wist maar 2 wedstrijden van de 3 te winnen. Bas had stuivertje gewisseld met Nanno en werd 2x 3de en Nanno was warm en met 2 x 2de en een eentje sloot hij mooi af. Zelf voor mij was het ook een aflopende zaak en werd 5,4, en 3 , maar redde het niet om Bas van het podium te krijgen

  Maarten zeilde constant maar kon het Cees en Paul niet zo moeilijk maken dat hij ze kon passeren in klassement.
  Bas Weijman had zondag de vaart er goed in en de 5de wedstrijd maakt hij mooie klappen om 3de boven te komen, maar ja dan voor de wind volhouden

  Zie de website voor de uitslagen, mooi evenement dat je toch echt moet varen.
  Hoop dat er volgend jaar meer zijn, want het is mooi evenement met prima faciliteiten.
  Gratis ontbijt op de zondag morgen, gratis parkeren voor campers, kamperen op de haven en zaterdagavond captains dinner.

  Op de zondag nog een borrel bij Henk van Egmond , (oud) Finnzeiler en jarig en ook het vieren van het behalen van het Benelux kampioenschap door Hein. Met overmacht gewonnen, met alleen maar eerste plaatsen, zijn aftrek was een 2de plaats. Klasse apart.

  Luuk
  NED 60

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.