2014 Vrijbuiterweekend-2 (by Stressfactor)

Home Forums Verslagen 2014 Vrijbuiterweekend-2 (by Stressfactor)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #524
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Het Vrijbuiterweekend 2

  Cees, leuk dat je het nog even aan gaf in je verslag en inderdaad valt er iets meer te vertellen over het ,, internationale”Vrijbuiter weekend. Er waren nl in de Finnklasse 2 buitenlandse deelnemers, waarvan Alain Denis uit België en Dirk/ Derek Seret uit Australië. Derk zeilde ongeveer 40 jaar geleden al zijn rondjes op Loosdrecht en emigreerde daarna naar Australië en bleef de Finnklasse trouw. Derek is de laatste 2 jaar al met een Europa Finntour bezig, jammer dat beide heren verkozen vanuit de Vrijbuiter te starten en niet bij Het Witte Huis. Ze waren daar meer dan welkom en hadden ook nog een biertje van ons kunnen krijgen. En Cees, de nogal wat negatieve intonatie in het begin van je verslag…hmmm..met tegenzin??? Maar toch gekomen vanwege een positieve weervoorspelling. Was dat die weervoorspelling van flinke wind en regen?

  Wedstrijd 1
  Flinke wind, dus bij de start direct in de beugels. Drie boten besloten stuurboord te vertrekken nl. Loek Kruyer, Derek Seret en de Stressfactor. Bij de keerboei zien we al dat we de voorste boten helemaal kwijt zijn. Tot overmaat van ramp slaat Derek ook nog om die wedstrijd. Bob Heineke zat ook fout bij de start maar wordt toch nog vijfde. Verder was het laatste rak ruime wind van Scheendijk tot Hilversum zo’n beetje. Logisch dat de Scheendijker/ mr Pomp Bakker de overwinning voor zijn rekening nam.

  Wedstrijd 2
  Inmiddels tussen de middag hartje zomer zat iedereen bibberend van de kou en besloten een paar Finnzeilers hun boten aan de kant te houden. Op het water is het Bob Heineke vooraan in de slag met Jan Mark Meeuwisse en Martijn van Muyden. Jan Mark stampt zijn Finn met een noodgang door de kruisrakken en lag wederom een groot deel van de wedstrijd eerste. De wedstrijd bevatte als attractie een geweldig spuitrak naar boei 9 waarbij Fred Richter enorme stappen maakte. De Ned 2 lummelde wat achter het koppeletonnetje op de 7e plaats toen we weer het 4 km lange voordewindse rak ingingen naar de finish bij de Vrijbuiter. Ongeveer 250 m voor de finish kwam Eric Bakker voorbij suizen. Daarna kreeg de Stressman 25 m voor de finish nog een draai om de oren van de heren Kroon, Frijdal, van Vierssen en Richter die er in volle plané ook nog even overheen gingen. Inderdaad wel eens een leukere finish gehad. De wedstrijd werd gewonnen door Bob Heineke en stuurt net als zijn vader geheel zijn eigen koers in de kruisrakken. Niet consoliderend, niet op het veld, dus een genot om naar te kijken.

  Zondagochtend:
  Veel mensen met spierpijn. Wijnand de Leur, Ben Witkamp en Lacus Jan Groenhout hadden zaterdag niet gevaren en probeerden het op zondag maar eens. Wijnand viel uit met wat pijnklachten, jammer want hij ging wel aardig. Vooraan weer dezelfde zeilers en ook deze wedstrijd werd weer gewonnen door Bob Heineke met daarachter Martijn van Muyden.

  Zondagmiddag
  De laatste wedstrijd begon het serieus te waaien, dus echt wat voor de Ned 7 met Cees. Weer dezelfde 4 boten op kop en een stukje daarachter hobbelen Jan Mark Meeuwisse, Bas de Waal, Cees Scheurwater en de Stressfactor. Ik had Luuk Kuiper tussen de middag al betrapt op het eten van Powerfood, maar die middag bleek in de ,, oude wijkagent” nog een ,, jonge wijkagent” te schuilen. Het ging niet om de turbo dijen van Fabian Cancelara, maar die middag waren de kuiten van de ,, wijkagent” precies op de juiste spanning. Met een enorme werklust, gooi en smijtwerk pakte hij kop. Het was nog even lastig met het aanzeilen van de laatste boei ( 10 )die wat dicht onder de kant lag, maar daarna ging hij weer los. Kort daarachter Heineke, van Muyden en Bakker. In een stukje niemandsland daarachter Bas de Waal, Ned 2 en Jan Mark Meeuwisse.Ik heb nog nooit zo’n fanatieke strijd gezien om de tiende plaats. De laatste paar honderd meter voor de finish lagen Chris Frijdal en Cees Scheurwater boord aan boord. Pompen was een understatement, het was meer pompen of verzuipen. Het lukte Cees net niet en trok Chris dus aan het langste eind. Van het hele veld was hij de enige met voor voorkennis over de uitslag na drie wedstrijden. Bij de ,, Wijkagent” spoot de adrenaline nog uit zijn oren blij met een blad bier het terras op kwam lopen.

  Al met al
  Was het een stevig potje zeilen dat weekend. Hoewel Bakker er nogal luchtig over deed op de kant spraken zijn handen de ware taal. Ik zag ook een aantal anderen met blaren. Je moet er mee kunnen varen, dat varen met handschoenen, maar dit weekend was er uitermate geschikt voor. Volop pompen dus dit weekend waarbij Bakker toch echt de meerdere was tov van Vierssen. En zoals Cees schreef : De wedstrijdjes waren verrassend leuk en over ,, mooi zeilweer” hebben we een verschillende mening.

  1e Ned 17 Bob Heineke 9pnt
  2e Ned 42 Martijn van Muyden 11pnt
  3e Ned703Eric Bakker 16pnt

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.