2014 Boterletter (by Paul Kamphorst)

Home Forums Verslagen 2014 Boterletter (by Paul Kamphorst)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #531
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Boterletter 2014

  De oproep van Stefan sorteerde effect met een actieve opkomst van 9 deelnemers aan de lijn. De grommende grondzeeen van Rotterdam lieten zich van hun beste kant zien. Zelf was ik een paar jaar niet geweest, maar de 50ste keer kon ik niet overslaan. Met ruim 200 deelnemers een van de betere opkomsten de afgelopen 50 jaar.
  Het weer was zaterdag gelukkig een beetje winters, want anders is het natuurlijk niks. Met een windje varierend van 1 tot 12 knopen en de richting draaide nog meer was alles weer als voorspeld in Kralingen. Opnames vanuit de lucht en een constante stroom twitter en facebook berichten zorgde voor voldoende vertier op de kant. De eerste start bij de pin was de beste plek, maar ook niet onbelangrijk is een start op tijd. Erik is net geslaagd en student af, maar nog wat moeite met tijd. Net voor de O-jollen is hij ook van start gegaan. De bewegende beelden zijn bij herhaling in het clubhuis van de RZV getoond. Terug naar de mannen die op tijd weg waren. Nanno, Tobias en Hein waren goed weg, maar bij de bovenboei was een ietsje meer links het echte voordeel te halen. Jan-Marc en ik draaide van die kant effe eerder om de boei. De eerste ronde bleef dit zo, waarna Jan-Mark netjs een boei te ver ronde en ik niet handig genoeg was wel de goede te ronden. Dat was de kans voor de aansluiting van de volgers, Nanno, Tobias en Stefan. Ronde die hier op volgde haalde Nanno mij en Jan-Mark in en nam de leiding om die niet meer af te staan. Daarachter passeerde ik Jan-Mark, die in de laatste rakjes ook nog door Stefan werd verschalkt. Hein werd vijf voor Tobias, Roel en Maarten. Erik heeft het niet meer goed kunnen maken.
  Tweede start was weer de pin voordelig met opnieuw Nanno, Hein en Tobias in die hoek. Nanno en Hein nemen na een sterk kruisrak met aansluitend privevlagen in de ruime rakken afstand en heb ik aleen in de verte gezien. Tobias, Maarten Stefan en ik raken in de slag met elkaar. In de tweede ronde neemt Tobias afstand samen met Maarten. Die kiest in een laatste kruisrak rechts, terwijl Stefan en ik het links gaan proberen. Dit pakt ernstig goed uit, ook Jan-Mark krijgt weer aansluiting.
  Vierde rond ik de boei en een lang stuk ruim voor de boeg, lukt het me van Stefan weg te komen. Maarten en Jan-Mark maken het Stefan ook net even te lastig en hij moet toezien dat ook zij hem passeren.
  Zondag was het zo mogelijk nog minder wind. In Kralingen starten ze altijd, de wind draait toch wel en dat hoort ook wel een beetje bij de Boterletter. Helaas wordt er wat veeltijd verspeeld bij het wegstarten van de verschillende klassen, waardoor wij uiteindelijk wel starten.Na drie rakjes is de wind echt op en wordt afgebroken.
  Na 50 jaar is de Sint dit jaar voor het eerst uitgenodigd bij de prijs uitreiking:
  1. Nanno Schuttrups
  2. Paul Kamphorst
  3. Hein Bloemers
  Zij worden door de Sint verrast met prijzen van Sail Center.

  Paul

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.