2013 Steinhude (by Paul Kamphorst)

Home Forums Verslagen 2013 Steinhude (by Paul Kamphorst)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #440
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Steinhude 2013

  We bereiden ons weer voor met poetsmiddelen en doeken op de Steinhuder regatta. Dit jaar zijn we met vijf man afgereisd, Bart, Maarten, Erik, Stefan & Paul. Een goede verdeling in de leeftijdsklassen. Met tussenpozen van een uur komt iedereen aan ’s nachts. Bart is er al een dag of twee, prima weer gehad rapporteert hij. Velen vragen “wo ist Karel?” Der ist papa geworden. Oh schon. Dus Karel ook uit Duitsland de felicitaties, waar wij ons bij aansluiten.
  De eerste dag begint echter met een mooi lopend windje. Kamphorst befint lekker met een wel erg onhandige BFD. Stefan daarentegen draait behoorlijk mee met een 21, dat ondanks een aanvaring bij de finish met Budzien. De 2 rondjes kostte vier plekken. Maarten was tevreden met de 39e plek en leek goed hersteld van de heftige giekkopactie op de tulpenrace.
  Tweede potje werd even uitgesteld. Grote storm opkomst. Bleek vooral een flinke regenbui. Wind bleef wel staan, zeiltje wisselen en met een viertje naar buiten. Ondanks dat er geen pompvlag hing konde we goed los en dat betaalde ook uit. Het waren heerlijke vlagen en golven prachtige pot. Paul werkte zich verdienstelijk door het veld en eindigde 9. Stefan kwam binnen op 22, Erik 31 waar hij tevreden mee was, Maarten 36. Bart hield het voor gezien na het uitstel.
  Als echte avonturiers hadden we de tenten opgeslagen en gingen we een frisse nacht tegemoet, Bart kwam daar het beste uit met goed basis materiaal en maarten als goede tweede met een prima bus en een matras. De rest had het gewoon koud gehad.
  Zaterdag was de temperatuur laag (gewoon koud) en met droge kleren aan naar buiten. Weinig wind en koude voeten en handen aan de start. Met een knoopje of tien aan de start. Stefan had voor de gelegenheid de Ierse indentiteit aangenomen. Starten bij de pin, effe doorvaren en de lange klap naar de boei was een goede uitgangswaarde. Veld ging wat sneller uit elkaar waardoor de mannen vooraan zich met elkaar gingen bemoeien. Voor de wind werden de eerste vlaggen uitgedeeld, altijd aardig als iemand tien meter voor de onderboei een vlag krijgt. Dan wordt je pas echt genaaid zeg. Paul trekt zich voordewind weer goed naar voren, maar wordt naar de finish nog effe verrast door een draaiing en levert nog 2 plekken in, 10. Stefan 27, Erik 57, Maarten 47. Voor maarten de eertse wedstrijd dat hij geen enkele aanvaring heeft gehad. Bart had de start gemist.
  Tweede pot werd de wind minder, maar mooi lopend. Start nabij de pin. Stefan was er snel uit dat Jan Kurfeld een graadje of 5 hoger vaart dan iedereen zonder snelheid in te leveren. Paul ziet dat door zijn ruitje aan. Draaing en overstag bijna op layline naar de boei. Bij de bovenboei zitten Stefan en Paul er goed bij, met z’n tweeen kiezen ze rechts voor de wind. Winnen of verliezen daar niet veel. Paul levert wel luid vloekend bij de onderboei meters in aan Stefan als zijn schoot rond de swiffel zit. Upwind laat Stefan zijn goede snelheid zien en rond uiteindelijk als derde de tweede bovenboei. Laatste kruisrak levert Stefan weer in als hij te lang links blijft. Uiteindelijk wordt hij 12. Paul zit daar net voor met 7. Maarten wil niets kwijt van de omstandigheden. Erik is met 21 best tevreden. Bart zet zijn tweede resultaat van de serie 44.
  Derde pot eerste keer, weinig wind met draaiingen wordt eruitgeschoten, volledig onterecht naar mening van Paul, Erik en Bart. Zij liggen dan 1, 4 & 10. Iedereen wil naar binnen, maar als de wind weer oppikt komt er toch een derde pot. Bart vind dat twijfelen maar niet, hij blijft bij de keuze om naar de kant te gaan. Bij de herstart gaat het aanvankelijk nog wel lekker, maar hebben we het wat moeilijker. De wind kakt eruit, maar de pompvlag hangt nog wel. Daar is nog wel progressie te maken. Erik en Paul zitten nog redelijk voorin, maar als zij links in het kruisrak zitten leveren ze toch wel in. Bij de finish is Paul 20, Erik 21, Stefan 36 (bleek zijn aftrek).
  We worden ’s avonds uitgenodigd op de jaarvergadering van de Duitse Finn Club. Ze hebben op enkele punten zelfde ervaringen als FCH. Steun van de nationale bond is nu nog beperkt, ze hebben nog wel gesprekken. Met slapen kiest Paul voor een hotel. Maarten rapporteert dat hij ijsbloemen in de auto heeft gezien. Het was inderdaad koud. Na het ontbijt beginnen we vast met het verslag, je kunt je scheren in de weerspiegeling van het water. Dat gaat niet veel meer worden.

  Overal 67 deelnemers
  Jan Kurfeld 1
  Paul Kamphorst 11
  Stefan Marechal 23
  Erik Verboon 35
  Maarten Godschalx 46
  Bart Kraan 65

  Sector Hellevoetsluis

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.