2013 Internationale Easter Regatta (by Bas Proper)

Home Forums Verslagen 2013 Internationale Easter Regatta (by Bas Proper)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #438
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Internationale Easter Regatta 2013

  Internationale Eastern Regatta 2013 heet in de volksmond de Paasei, gezien de Internationale deelname (Finn Ger 309, Marco Columbo, US komaf, mooie naam) is dat een benaming die meer recht doet aan de werkelijkheid. Inmiddels ken ik de naam Columbo uit m’n hoofd, ………vrijdagavond, 29 mrt jl. wilde ik vast ff de echte Paasei sfeer opsnuiven in de bar van de grootste zeilvereniging van Nederland; de KWVL. Wat een domme misvatting van mij, een oprechte teleurstelling om 19:00 uur alles op slot en geen mens te bekennen idd guur!!! Wat een ontvangst!!!
  Loop terug naar m’n auto en zie een Duits kenteken passeren met een bekende boot op de trailer. Even later weer dezelfde wagen in westelijke richting. De man is duidelijk aan het zoeken. Raampje naar beneden: “where are the Finns”?? Ok draaien maar en rijd maar achter mij aan “mate”, ca. 8 km. De man is duidelijk opgelucht hij was al een tijdje aan het dolen. Aangekomen bij HWH open ik de poort, help de man met afkoppelen en vraag of ik voor moet rijden naar zijn Hotel. De man maakt een draaiende beweging met duim en wijsvinger en geeft aan dat hij in z’n auto slaapt een zgn compacte bestelauto, zeker geen warme Camper. Ha, de klassieke Finnzeiler bestaat dus nog! De man maakt nog een opmerking over mountain-climbing…. harde jongen denk ik met de weersvoorspelling van -5 voor de nacht. Met NO wind geen pretje! Stukje Finn-nostalgie wat zelfs Henk de Jager (RUS 11) veel te ver gaat. Immers hij zocht de gastvrijheid van Jack van Hellemond. Columbo ging nog ff tanken en boodschappen halen. Ik ging naar huis. Voelde mij er niet lekker bij …… ik weer terug naar het Witte Huis. Waar een kleine club groot in kan zijn “zet in overleg met de havenmeester de verwarming” aan in de kleed/doucheruimte en laat alles open om Colombo ook enige behagelijkheid te bieden. Ik wacht in m’n auto met de verwarming aan op onze enige buitenlandse gast. Na 22:00 uur geen Colombo en heb ik hem overgedragen aan Steven Voorn, die tot 24:00 uur heeft zitten posten. Tevergeefs; nog steeds geen Colombo!

  Zaterdag morgen vroeg naar de KWVL om de inschrijfpenningen te voldoen en wel compleet in droogpak met de visboot door het ijs thuis en naar de overkant, alweer een obstakel …..ijs zeker 3/4 cm! De hele haven ligt dicht en ik moet flink gasgeven om erdoor te komen. Lichte sneeuw dwarrelt over de plas en ik moet een krachtig gevoel onderdrukken om niet weer m’n bed in te duiken.
  Aangekomen in de haven van HWH wordt ik weer helemaal vrolijk ……. het rode wagentje van Columbo, hij heeft de nacht buiten het hek overleefd, goden zij dank. Gezellige sfeer in het warme Clubhuis, koffie Paasbrood, eitjes, Marius. Tring, tring telefoon ring: KWVL boot bij boei 13 en 13:30 tweede start, zo hoort ‘t. Iedereen is aan de boten aan het sleutelen en de verschillende lagen worden zorgvuldig aangetrokken, mutsen handschoenen.
  Zo laat mogelijk begeeft iedereen zich naar de start in licht weer O/NO 2/3. Klein maar zeer sterk veld.
  Race 1: 3. Chris Frijdal, 2. Bob Heineke, 1. Bas Proper.
  Race 2: 3. Martijn van Muyden, 2. Karel van Hellemond, 1. Stefan de Vries.
  Dag 2, zondag 31 maart, 1e Paasdag. Voor wie het wist 3 races zonder pauze, goede beslissing, erg koud achter elkaar doorgaan werd door iedereen gewaardeerd.
  Race 3 (alle uitslagen staan inmiddels op de site).
  Race 4, Race 5, Race 6, Race 7

  Overall: 3. Robert Thole, 2. Karel van Hellemond en 1. Stefan de Vries.

  Speciale bemerkingen
  Stefan de Vries, Finn Ned 51.
  Professioneel en met overmacht winnaar van de Paasei 2013, 11 pnt.
  Voor de wind erg hard, hier wordt de winst behaald. Denk dat Stefan weer klaar is voor het grote werk en moet weer gaan strijden met de echte mannen. Heeft heel veel nuttige tips en verstand van de techniek, mijn nieuwe grote vraagbaak, veel succes met al je plannen Stefan!!

  Karel van Hellemond, Finn Ned 41.
  Als altijd goed gestreden, ook vaak goed naar voren geknokt, erg knap met deze extreem sterke draaiwinden, zien met de Tulpen of de Gap gedicht kan worden, maar de strijd wordt zwaar nu vrijwel alle kanonnen hebben ingeschreven voor dit Mega gevecht.

  Robert Thole, Finn Ned 965.
  Heel knap gezeild met Cannes al in de benen is dit grote talent hard op weg een vaste waarde aan het worden in de top van onze klasse, nogmaals proficiat, prachtig nieuw North. 23 pnt.

  Martijn van Muyden, Finn Ned 42.
  Lang niet gevaren wegens rugproblemen, gelukkig weer topfit, en pakt de draad snel weer op en gretig, sterke rentree! Knap het ook dat Martijn niet bang is om een risico te nemen om even langs de andere kant van het eiland en vervolgens als 1 om de beneden boei! gem. 5 pl. 30 pnt.

  Tobias Kirschbaum, Finn 972.
  Mooie Potten gevaren, soms wel brutaal maar zeker veelbelovend ga zo door man wel voorzichtiger zijn met je Rib en m niet zomaar van de trailer afdonderen kan die niet tegen!!

  Paul Douze, Finn Ned 963.
  Sterke start van het nieuwe seizoen deze herintreder is bezig met een keiharde comeback zeker voor de wind tot grote daden in staat, denk dat we hier nog veel van gaan zien, pieken tijdens de masters Paul !! Aan de spullen ligt het niet!!

  Tot slot, speciale deelnemer Henk de Jager Finn Ned 11 (Rus 11).
  Henk de Jager, de man met de ervaring en uitstraling van een Legend, is een strakke verschijning! 8 kg maar liefst is deze Russische hengst afgevallen. Drinkt uitsluitend nog Paardenmelk. Nu ook een grote bedreiging met licht weer, goede bootsnelheid, goed en constant gevaren. Henk je hebt je dit keer niet op de wal laten verslaan. Heerlijke Wodka meegenomen wat was die fles snel leeg!! Na de 3e race kreeg Henk het zo warm dat hij tussen de races even de verkoeling heeft opgezocht, knap dat je na dit heerlijke bad nog 2 races hebt gevaren en s avonds ook nog in de restaurants bent geweest, een normaal mens had op de IC gelegen.

  Pricegiving Eastern Regatta
  Aangekomen op de PP, KWVL klinkt er keiharde Russische muziek uit een Volvo, Henk is nu een Rus geworden, danst en maakt er gebaren bij, maar toch nog een tweede buitenlander volgende Paas Rus 11, dan weten jullie het vast.

  Toch nog meer buitenlanders the only way is up!!!
  Voor de uitslagen verwijs ik wederom naar de site.

  Vele Finnzeilers beoefenen onze grootse sport nu vanuit de volgboot of via het internet. Mannen ga live en ………………… kom nu naar de Tulpen nogmaals een prachtig event met een professionele wedstrijdleiding

  Met een vrolijke groet,

  Tot aan de Tulpen.
  Bas Proper
  NED 35

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.