2013 Finnale (by Paul Kamphorst)

Home Forums Verslagen 2013 Finnale (by Paul Kamphorst)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #441
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Finnale 2013

  ‘A bad day in de Finn beats a good day in the office’. Het credo op het shirt van Firma Waterland voor dit jaar. Weer mooi in beeld gebracht op de t-shirts. Van de series die ik tot nu toe op heb gevaren is dit er één om in te lijsten. Zaterdag werd er gestart met een mooie 20 kn. Tobias klapte naar rechts dat is het laatste wat we die pot van hem hebben gezien. Stefan bracht zijn finn op twee binnen en Tijmen drie.
  Tweede pot nam de wind al verder toe waar de eerste mannen die hadden gezwommen in een shorty of minder het voor gezien hielden. En werd het in de down winds al beter golven varen, geen deining waar de mannen in Oostende naar op zoek waren, maar toch voldoende om je neus al aardig in te kunnen begraven en eens goed druk te voelen. Blijkbaar meer het weer voor mannen uit Hellevoet en Nijkerk want die waren voorin te vinden. Stefan met nieuwe romp haalde als eerste de finish, met Jan Bart direct achter hem en Tijmen opnieuw drie.
  Derde pot haakten nog vier man af en spoelde we met 14 deelnemers over de baan. Drukkers op de downwind maakte het allemaal wat lastiger. Neerhalerspanning hielp enorm begreep ik later van Jan Bart: “gewoon snoeistrak”. Dus dat was het toen ik net voor de wind Ronald inhaalde en naar loef om ging. Giekje in de modder, het hele veld langs zien komen. Begreep dat Stefan, Bart en Tijmen hun kunstje hadden herhaald. Op de kant voor de verandering het servies weer ontdaan van modder uit mast, giek en zeil. Je vergeet altijd wat, blijkt op zondag. Dan naar de borrel die Jan weer goed in elkaar zet. Een protest hield de gemoederen bezig begreep ik, je mist wel eens wat als je aan het schoonmaken bent.
  Zondag was de wind minder en de voorspelling was afnemend. Dat kwam uit. Ik dacht dat ik laat het water op ging, maar toen ik de boot in het water legde kwam Maarten Godschalx nog aanrijden. Dan heb je lef, maar ja waar legende just in time Kok veelal wel de start haalt, was dat voor Maarten niet weggelegd. Toch nog eens navraag doen Maarten. Dat vlak water meer is weggelegd voor mensen van de plassen bleek al ras, Chiel klapte de eerste twee potten op het hele veld met eerste plekken waar niets op af viel te dingen, met Arend van de Sluis en Tijmen op de tweede plaatsen. Wouter Molenaar (voor de gelegenheid ingeschreven onder Wout) werd drie en Tobias ook. Tobias was overigens de enige die de fluit van de jury incasseerde. De zwaar weermannen uit Hellevoet waren punten aan het eten.
  Laatste pot werd uiteindelijk onder de zwarte vlag weggeschoten en de schade bedroeg zes kandidaten die bij de bovenboei naar links konden afslaan. Chirs Frijdal ging in deze pot met de winst aan de haal, Tim twee en Tijmen drie. Chris vond het zondag meer Finn zeilen dan zaterdag. Dom hangen noemde hij dat met een knipoog. Ik denk dat met veel wind vlakvaren en door de golven heen rammen ook wel wat heeft, ook al voel je de spieren en gewrichten wat meer. Door twee verschillende dagen met wind komt wel de beste overal zeiler bovendrijven.
  Alles samen bij een prijs uitreiking die ruim van (mooie) prijzen was voorzien, werden de winnaars gehuldigd. Jan Zetzema heeft het treffend weergegeven. Zaterdag was het wellicht meer dan 25 kn, maar het is een regulier evenement. Dank voor hen die zelf het besluit hebben genomen, dat dit iets te veel van het goede was. Ookdank van degene die toch doorgingen en ondersteboven lagen, rescue was voor hen snel ter plaatse.
  Goed te zien dat de jeugd weer instroomt en zijn partij meeblaast.
  Tijmen van Rootselaar bewijst dat fat is fast niet altijd opgaat en gewoon de beste was!
  Tobias Kirschbaum twee
  Chiel Barends drie en beste GM!
  Peter Aukema zes en beste M!
  Chris Frijdal acht en beste GGM!
  Gelmus Peeters enige Legend, goed dat je er was.
  Chris snel genoeg met het verslag

  Jan, Bedankt voor de goede zorgen en organsisatie ook dit jaar weer. Comite, walgebeuren, rescue, het was er allemaal weer.

  Ook al was het zwaar zaterdag in de Finn, it for sure beats a good day at the office!

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.