2013 Boerenkoolcup (by Ruurd Baerends)

Home Forums Verslagen 2013 Boerenkoolcup (by Ruurd Baerends)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #514
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Het was zeer speciaal dit jaar. Zaterdag nauwelijks wind en zondag een berg wind met kans op onweer en zeer veel regen.
  De 1 e wedstrijd was er zoals gezegd weinig wind. Ik persoonlijk vind dat prima. Ik ben -zoals bekend- niet van de harde wind. Windje 5 vind je mij niet meer op het water. Maar de zaterdag was heerlijk. De 1 e pot was over rechts boven het eiland langs het beste. Nanne was daar het beste in. Hij lag royaal 1 toen hij nog even een klein eilandje bovenlangs wilde passeren en zijn zwaard aan de grond kwam. Stukje opgehaald en daarna kwam zijn roer aan de grond. Hij vouwde zich als het ware om het eilandje heen en lag compleet geparkeerd. Vreselijk om te zien hoe dat in zijn werk ging – ik dobberde daar een meter of 50 achter – maar ook wel een beetje hilarisch. Uiteindelijk is hij aan loefzijde uit zijn boot gestapt om hem af te duwen, maar dat bleek de verkeerde kant. Plops, tot aan zijn nek in het water. Nog leuker om te zien. Het kostte hem zijn 1 e plek op dat moment en Timo ging hem voorbij. Voor de wind was het tijdens een vlaagje roeien geblazen en na een laatste aandewinds rak vond de wedstrijdleiding de kwelling groot genoeg geweest en finishte tussen de gate in. Timo een mooie 1 e plek. De 2 e pot was eigenlijk een herhaling van de 1 e met dat verschil dat er diverse keren een valse start was omdat de lijn er niet goed in lag. Uiteindelijk bracht een zwarte vlag uitkomst en ging de vloot braaf van start. Dit keer was Sander van meet af aan dik voorop en won ook deze wedstrijd. Het was een examen voor Appie Schippers als wedstrijdleider en ik hoorde dat hij geslaagd is. Gefeliciteerd. Ik was er ’s avonds niet bij met de boerenkool maar dat zal uiteraard prima geweest zijn.
  Zondag dus compleet ander weer. Ik zag het al bij Rotterdam op de snelweg – takken afgewaaid en over de weg heen. Ik had me al voorgenomen uitsluitend te gaan om op te ruimen en zelfs dat was een drijfnatte bedoening. Ik vond het dan ook prima dat Ab aangaf dat de wedstrijden die dag niet doorgingen, te meer omdat er onweer voorspeld was. Wouter had in de 2 e wedstrijd zaterdag een protest tegen Gerko -jawel, ook daar komt de naam NED 81 op de formulieren voor – en omdat Gerko nav. het protest uit de wedstrijd ging schoof Wouter van een 10 e plek naar een 9 e plek en ik van een 11 e plek naar de 10 e plek. Daar was Wouter blij mee, want nu mocht ik dus een stukje schrijven en dat vond ik best. De uitslagen staan inmiddels op de lijst. Kleine kritische opmerking van mijn kant: ik had graag een jury zaterdag op het water gehad. Met zo’n € 3000,- aan inschrijfgeld moet dat toch mogelijk zijn. Rest mij nog om Loosdrecht te bedanken voor de altijd weer buitengewone gastvrijheid en graag tot volgend jaar.

  Gr,
  Ruurd
  NED 4.

  Reply by 100% selachimorpha:
  Die jury ben ik het helemaal mee eens.. want die misten we inderdaad.. een Appie geslaagd, dat is fijn.. zat er dan toch nog beschermkapjes op die verrekijker en kon ‘die daardoor ’t eiland niet zien…

  kleine correctie over race 2… Timo lag de hele race één en werd voorbijgevaren… eerst dacht ik dat er een staande eerbetuiging aan Timo werd opgevoerd.. maar later dacht ik te zien dat het te maken had met de afwezige jury.

  dus mét jury zou Timo zeker gewonnen hebben.. en ikzelf zou geen 6de plek gezeild hebben die race. Dus de eerste steen wordt zeker niet door mij geworpen. Gelukkig is de protesttijd voorbij.

  Ik sluit me aan bij deze oproep aan het witte huis: organiseer alstublieft een jury.

  discussiepuntje: misschien moeten we alleen wedstrijden met een jury laten meetellen voor de jaarranglijst…

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.