2012 Open Loosdrechts Kampioenschap (by Stressfactor)

Home Forums Verslagen 2012 Open Loosdrechts Kampioenschap (by Stressfactor)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #414
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Een nieuw evenement op de wedstrijdkalender van Het Witte Huis, waarvan voor de Finnen de datum nogal ongelukkig gekozen was. De datum viel nl gelijk met de Randmeerrace, maar gelukkig hadden zich toch nog 15 locale helden gemeld. Het weerbeeld voor dat weekend was een straffe wind en regen, hetgeen ongelukkiger wijze geheel uitkwam. Doordat de opkomst van de Finnen en de Pampi tegenviel werden de gewone Witte Huis banen vanaf de toren gevaren.
  De eerste wedstrijd begon best stevig met een halve windse start, een bui en veel geklots bij de Hoge Wilgen. Daar aangekomen hield Ben Witkamp het met de flinke vlagen voor gezien en Lacus Jan Groenhout hield er een zwempartijtje aan over. Na een uurtje lagen Albert Kroon ( 777) en Henk de Jager ( 11) 100 meter weg van de achtervolgers de 965 van Robert Thole en de Ned 2. Bij boei 13 aangekomen kwam er nog een lang ruim rak naar boei 3, bleek na ruim 2 uur batsen dat Albert Kroon te sterk ( of te slim) was voor Henk de Jager. De Ned 2 werd nog ingehaald door Robert Thole en vijfde werd Paul Douze.
  Zaterdagmiddag weer zo’n baan van 2 uur + met harde wind. Het was weer buffelen in de kop en halverwege de wedstrijd bleek dat Robert Thole gewoon beter was. Hij voer voor de wind beter/ fanatieker en ook in het kruisrak was hij met een krappe 80 kg ons allemaal de baas. In het laatste ruime rak liet de NED 2 nu maar eens 2 boten passeren, heel sportief en het maakten de anderen heel blij. 1e Thole,2e Kroon,3e de Jager,4e Stressfactor en 5e Douze.
  Zondagochtend, Geen wisselingen, windkracht 4-6 bft, alleen meer regen. Weer een ouderwetse hangklus, waarvan het verschil van de dag ervoor was dat de vlagen soms 30 graden van richting veranderden. Na meer dan 2 uur gooi en smijtwerk + het betere planeerwerk kwam de Ned 2 met een ruime voorsprong op Paul Douze ( 963, herintreder) om boei 13. Maar oh oh wat een lol, de Stressman vaart de finish voorbij . Boei 3 zat er bij deze baan nu eens niet in, hilariteit alom. Paul Douze kon schreeuwen wat hij wilde, maar met deze wind tegen iemand met een gehoor probleem… Henk de Jager jokte weer tegen Douze..oei oei, toch hebben we er later hartelijk om gelachen. Uitslag: 1e Douze, 2e De Jager, 3e Stressfactor,4e Kroon en 5e Thole.
  De laatste wedstrijd Voelde wedstrijdleider Hennie vd Brink het goed aan. Na 3 wedstrijden tussen de 2 en de 2,5 uur deed hij er nu direct na de finish er een korte wedstrijd achteraan. In een mooi lang kruisrak naar boei negen heerste Albert Kroon. Robert Thole werkte ( letterlijk) zich weer naar de 2e plaats gevolgd door Pieter Riseeuw (902) die zich met de flinke wind staande hield. Henk de Jager 4e met daarachter de Ned 2, die zich met veel pijn en moeite Lenard Kaptein (813)van het lijf kon houden.
  De Loosdrechts kampioen werd Albert Kroon die dan ook kwistig het bier uitdeelde. Andere wapenfeiten waren dat Wijnand de Leur zijn boot een wedstrijd uitleende aan Bart van Aggele(16m en Vrijheid) die erg nat, maar enthousiast de kant weer op kwam. Verder ging Paul Douze erg hard voor de wind als er geplaneerd werd kon hij zomaar een gat van 100 m dicht varen. Voor Peter Verhoef was er een mooie Witte Huis paraplu en voor Albert Kroon dus de eeuwige roem om als eerste Finnzeiler het open Loosdrechts kampioenschap te winnen. ( wat dat dan ook voor mag stellen)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.