2012. 1 week, 2 kampioenschappen , 18 wedstrijden (by Stefan Marechal)

Home Forums Verslagen 2012. 1 week, 2 kampioenschappen , 18 wedstrijden (by Stefan Marechal)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #411
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Zweden
  Het begon met het open Zweedse in Nynashamm 60 km ten zuiden van Stockholm. We hebben ons zeer vermaakt op het water en op de kant.
  Met in totaal 41 deelnemers uit Zweden, Finland, Engeland, Denemarken en 8 uit Nederland hebben we 9 wedstrijden gevaren onder perfecte condities.
  Er was een flinke strijd gaande in de voorhoede tussen Sander en de zeer sympathieke zweed Bjorn. Helaas verzamelde Sander op de laatste dag te veel lettertjes. Gelukkig werd hij nog wel tweede en mocht hij een mooie medaille in ontvangst nemen die hij 5 min later weer kon inleveren om dat ze een fout hadden gemaakt in de uitslagen.
  Vooral de laatste dag was qua zeilconditie briljant. Knoopje of 18, hoge golven en de vele reach rakken zorgde voor aardig wat spektakel..
  Ook op de wal was alles voortreffelijk geregeld elke ochtend lekker ontbijt met knäckebröd en zweedse eitjes. S ‘avonds vermaak door Thierry die buiten een zeer verdienstelijk zeiler ook groot verhalen verteller en acrobaat bleek te zijn.
  Resultaten van Onze Jongens In Zweden:
  Kok 4, Sander 5 , Thierry 8, Stefan 12, Onze Voorzitter 13, Henk 16, Erik 25 en Bart 35.

  Denemarken
  Thierry pakte het vliegtuig terug naar NL en de rest ging door naar Denemarken waar Karel en Cees al een week op trainingsstage waren.
  In Gilleleje (Het st Tropez van Denemarken) kregen de vermoeide spiertjes een welkom dagje rust. De volgende dag konden we er weer lekker tegenaan met veel wind en golven. De volgende twee dagen was het lichter weer en bleek er ook aardig wat stroming te staan. Onder leiding van de “very experienced race officer” hebben we negen mooi wedstrijden kunnen varen.
  Karel was heer en meester en mocht de Hand van Elvstrom weer meenemen naar Nederland, Sander en Kok bleken weer aan elkaar gewaagd Cees kwam soms onverwacht uit de hoek. Ondergetekende ging weer de strijd aan met de voorzitter en mocht het stukje weer schrijven.
  Op de wal konden we genieten van een volledig verzorgt culinair programma waarin we drie dagen lang werden gefêteerd op ontbijt, sandwiches en bier bij terugkomst in de haven, en diners met het beste vlees van heel Denemarken op de BBQ.
  Resultaten van Onze Jongens in Denemarken:
  Karel 1, Sander 4, Kok 5 Cees 6, Stefan 11, De voorzitter 12, Henk 18, Erik 22 en Bart 40
  Kortom een super mooi week met veel wedstrijden op twee hele mooie locaties.
  Zorg dat je er volgende jaar ook bij bent.!

  Stefan

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.