2011 ONK (by Thomas Mohren)

Home Forums Verslagen 2011 ONK (by Thomas Mohren)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #404
  Webmaster
  Sleutelmeester

  ONK 2011

  3 dagen wind en golven, en daar waren we ook voor gekomen. Met 50 boten waren we de grootste olympische klasse op het water, een hele goede opkomst . In de top 10 zaten uiteindelijk 5 Nederlanders, het was net t Deense.

  In de notice of race was baan oranje dit jaar onder de dijk gelegd, maar een wijziging op vrijdag ochtend gaf aan dat we op de vertrouwde verre baan zaten. Het is beter varen maar wel een eind terugkruisen. We begonnen met blauwe lucht, windje 4. Het waren 3 mooie potten, waarbij PJ en Timo de eerste 2 plekken verdeelden. Pieter-Jan pakte de eerste 2, Timo de laatste en Jan Kurfeld scoorde een ocs en 3e plekken.

  Zaterdag zou gaan poeieren, maar dat viel tegen (of mee, het is maar hoe je het bekijkt). De eerste wedstrijd zonder pompvlag. Een rare keuze want met al die buien was er zelden een moment dat de wind onder de 12 knopen zakte. De man in de juryboot was waarschijnlijk vanaf deze dag doof aan een oor, want zondag zat er iemand anders in. Blijkt dat je dus niet kunt protesteren tegen een pompvlag. De 2e wedstrijd pikte Wietze een BFD op, ironisch genoeg riep hij tegelijk tegen mij dat ik een beetje gas moest geven. Het lichtere weer van de laatste dag lag hem beter en maakte zijn serie goed af. Tegen het eind van deze wedstrijd begon het wat steviger te waaien en bij de laatste reach werd het wat fris. Na een algehele terugroep, startprocedure, en uitstel vanwege finish van de J22 en finish van de stars kwamen we dan eindelijk van de lijn.
  Eenmaal aan het einde van het kruisrak zagen we dat de bovenboei was losgeraakt en werd vastgehouden door een rib. Daar kwam toch niet iedereen zonder kleerscheuren vanaf, Raudaschl in de AUT 3 kon er mooi om heen en werd 1e.

  Hoewel de golven de laatste dag bleven, nam de wind af. Het was ontzettend moeilijk om de gang in de boot te houden, maar ook wel lekker om even niet zo hard te hangen. Toch waren er een aantal die het voor gezien hielden, al dan niet ter gevolge van de gezelligheid van zaterdagavond.
  Een OCS voor Gert, die een goed evenement voer. Jammer want het verschil tussen 6 en 9 was zo klein. Daar in de laatste wedstrijd heb ook ik mijn eerste (natuurlijk onterechte) pompvlag gekregen. Volgens Hein was dit een goed teken…

  Tussen de wedstrijden door moesten we vaak helaas lang wachten op de J22s en de stars die op onze startlijn moesten finishen. Misschien dat we daar volgend jaar wat aan kunnen doen. Ook zouden er meer resque boten moeten zijn, en dan geven we die wat thermoskannen hete choco, want van al dat wachten krijg je het niet warmer.

  De wimpel ging niet onverwachts naar Pieter-Jan. Timo ging van het brons vorig jaar naar zilver, Kurfield dit jaar Brons, en Hein op de 5e plek als derde Nederlander. Beste Master was Budzien, gevolgd door Breuer en dan Kok.
  Nu dan snel naar huis, wetsuit over de lijn, en met de benen omhoog op de bank liggen. De boerenkool is pas over een maand.

  Ned 58

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.