2010 Warnemunde (by Hein van Egmond)

Home Forums Verslagen 2010 Warnemunde (by Hein van Egmond)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #378
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Warnemunde 2010

  De dagen voordat de finn zou varen op de warnemunde woche was het al bekend; ‘weinig wind, veel zon’
  Dit is ook het weer dat windguru aangaf, maar voor ieder die Warnemunde kent weet dat bij zon de kans op zeewind toeneemt.
  De voorspellingen van windguru waren op vrijdag geen wind, op zaterdag 2 knopen meer en op zondag 12 knoopjes.

  Vrijdag begon met uitstel en dus wachten in de bloed-hitte. Om een uurtje of 12 draaide de wind waardoor we om half 1 de plas op gingen. De zeewind kwam binnen. De weg naar start area Bravo werd met enige moeite gevonden en er kon gestart worden! Er stond 8 tot 10 knopen wind dus er kon goed gevaren worden. Dat vond de wedstrijd leiding ook en die knalde er op hun beurt 3 mooie potten uit. Mijn complimenten! Echter waren we wel om 7 uur aan de kant, dus dan maar snel een salat-teller en schnitzel mit pommes!

  Zaterdag, de uitstel vlag op grote hoogte! Reeds om 10 uur, compleet ingesmeerd met factor 50, zat ik met Timo en de Julian Massler op een bankje en maakte ik de opmerking van de dag; ‘it’s not gonna happen’ ! Toch bleken mijn twee bankgenoten het daar niet mee eens te zijn! De twee uur uitstel werd om 12 uur verlengt met onbeperkte uitstel, jammer want wij willen naar het strand! Om 1 uur draaide de wind toch 180 graden, de zeewind leek in te komen! Hoewel ik bij mijn uitspraak bleef geloofde de GER 555 erin dat het helemaal goed ging komen en besloot in zijn eentje alvast naar het startschip te varen. De GER 555 is later om een uurtje of 5 achter de ferry vanuit Kiel naar binnengesleept. De zeewind was er wel… maar het probleem was dat deze 100 meter voor de kustlijn inkwam. Om 4 uur werd alles toch weer afgelast, dus op naar het strand! ´IT´S GONNA HAPPEN, NO???’

  Zondag was natuurlijk de dag van het Nederlands-elftal. Tot mijn schrik zag ik om 9 uur finnen het water opgaan. Toch maar even pak aan en erachteraan, de start bleek een uur vervroegd te zijn! (zal wel ergens een post-it hebben gehangen) Er stond een lekkere bries en toen ik de haven uitvoer moest ik zelfs flink hangen. Alleen toen ik bij het startschip aankwam had ik inmiddels bijna geen kleding meer aan door de hitte en was bijna genoodzaakt voor me boot uit te zwemmen, want de wind was weggezakt tot nul,nul! Wel heel vroeg voor zeewind dus dit moest wel iets anders zijn. Onverwacht werden om 11 uur precies alle wedstrijden eruit geschoten, ik kreek op mijn horloge en dacht; VOETBAL!!!
  Onmiddellijk de snelste sleep naar de haven genomen, mast eraf, boot erop, rijden en 1 minuut voor het begin van de wedstrijd thuis binnenkomen. Dat is pas planning! Jammer van de uitslag van die wedstrijd, maar vind dat we het als klein-kikker-landje toch heel goed hebben gedaan!

  Uitslagen warnemunde:

  Duitsland-Spanje : 0-1
  Duitsland-Uruguay : ‘wat doet dat er nog toe?’

  9e NED 83 Timo Hagoort
  10e NED 841 Hein van Egmond

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.