2010 Steinhude (by luuk kuijper )

Home Forums Verslagen 2010 Steinhude (by luuk kuijper )

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #385
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Steinhude 2010,

  Eerder had ik al geroepen na jaren achter elkaar geen wind, “dit is de laatste keer, ik ga nooit meer”. Nou ik stond er vrijdag 24 sept weer. Voor mij waren Henk de Jager en Loek Kruijer al gearriveerd en zaten lekker aan een steak, nou maar gelijk aangeschoven en voor €10,- een lekker stuk vlees voorgeschoteld gekregen. Arend vd Sluis, onze nieuwe held in de Finn klasse arriveerde net na de maaltijd, 5 uur gereden en flink in de file gestaan. Arend bestelde een steak en Henk en Loek dachten, kom we bestellen er nog maar 1.
  Zoals altijd in Steinhude gastvrij ontvangen en alle vrouwen komen Henk nog even een kroel geven, na de boten van de trailer af gehaald te hebben, Henk, Loek en ik nog even de stad in, Arend was al dat rijden niet gewend op 4 wielen en niet boven de 180 komen al helemaal niet en ging vast naar zijn hotel. Kompleet uitgestorven dorp met 1 kroeg met mensen erin, (nou ja, Duitsers). Henk leerde ons hoe je de aandacht van een serveerster trekt, die niet met haar werk bezig is, maar met roken en haar vriendin. Als je wilt weten hoe, moet je maar even vragen, sommige dingen kun je beter niet opschrijven, je weet tenslotte nooit wie het leest.

  Zaterdag 11 uur starten, en zo waar: zon en wind 8-11 knopen, perfect zeilweer dus.
  Eerst Arend helpen optuigen, want Jan heeft hem wel een boot geleend, maar geen handleiding of zelfoptuigende boot. Drie hele mooie potten gevaren, ca.36 bootjes en Henk wist alle wedstrijden bij de eerste 5 boven te komen en was niet bij te houden, Loek eerste 2 potten sterk 7de en 3de wedstrijd wilde het even niet lukken. Zelf kwam ik de eerste 2 wedstrijden niet goed uit de startblokken, maar de 3de wedstrijd als 2de gefinished en de grote Thomas Schmid verslagen. Deze man kan het nog steeds, je bent niet voor niets een Goldcup winnaar en dan ook nog winnen in ’88 met 20 punten voorsprong op nummer 2.
  Arend had het moeilijk, 1 keer aan de verkeerde kant van de finshlijn gefinisht en 1 maal omgeslagen waar je ook geen plekken mee opschuift.
  Maar hij was voldaan en leert telkens bij, ja hij komt er wel, de spirit is er zeker.
  Henk stond 2de na de eerste dag en was helemaal hyper, was inderdaad een zeer goed resultaat, want er zijn daar veel mannen die hard kunnen gaan en dat ook doen. Loek stond 7de en ik 10de, Arend had nog wat te doen op de zondag.

  Zaterdagavond heerlijke maaltijd, echte Hollandse prijzen voor maar 8,50 en gratis bier en nog lekker ook. Mooie verhalen van Arend hoe mensen makkelijk een auto van hem kopen en hoe mensen zichzelf daardoor in de problemen brengen zonder dat hij er schuld aan heeft. Loek keurde het vrouwelijke vlees, zijn motto is immers, “vlees is mijn vak”.
  Henk vertelde over de kippen, en hoe hij zijn zoon in de trein tegenkwam die eruit zag als een haan. Ik luisterde vol aandacht en heb weer een hoop bijgeleerd.

  Zondag 2 potten op het program, regen, maar gelukkig ook 8 knopen wind, net op het dek zitten. Henk moest ervoor gaan, maar de druk was groot en hij werd 19de, Loek had het ook moeilijk en ik werd 8ste en kwam van de 3de plek. Arend kwam er meer in en had 10 bootjes erachter en had genoeg snelheid. Laatste wedstrijd was spannend, want alles stond dicht op elkaar en ook Smid moest voor Lennart Luttkus blijven om te winnen. Henk had zijn ritme weer gevonden en werd 7de, Loek voer een mooie inhaal wedstrijd en Arend had er inmiddels 15 achter weten te houden.

  Zie de uitslagen op de site voor alle details, maar Henk mooi 5de overall, Loek 10de, Arend 32 en ik 9de. Vanaf nu schrijft nummer 9, omdat Loek telkens 10 wordt en hij liever vlees keurt dan schrijft.

  Toch weer blij dat ik gegaan ben, heerlijk gezeild en om 8 uur thuis aan de koffie. Nu nog de Dummer, Arend en ik zijn er alvast, wie gaat er mee, Dummer staat bekend om zijn heerlijke eend, onze Lucio was vaste klant en kon hier van genieten.

  Groet,
  Luuk

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.