2010 Steinhude (by Hein van Egmond)

Home Forums Verslagen 2010 Steinhude (by Hein van Egmond)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #377
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Steinhude 2010

  Donderdag avond laat voegde de laatste Nederlandse finn-zeilers zich bij de reeds aanwezige zeilers in Steinhude. Wederom zeer gastvrij ontvangen op de club.

  Vrijdag ochtend stond er een stevige wind. Tijdens het ontbijt en het optuigen trok deze alleen nog maar aan. Toch het water op en gelijk starten. Vanaf de start moest de beuk erin en naarmate de wedstrijd vorderde vielen er steeds meer zeilers af en om. Vooral de gijpboei was een spectaculair tafereel. Na de finish van de eerste wedstrijd werd het resterende veld naar de wal gestuurd…., verdere seinen aan de wal. De weg terug naar de wal verliep niet voor alle deelnemers (en rescue boten) zoals gepland. Het riet bleek toch iets dichterbij dan het leek. Aan de wal was er de gelegenheid om om te kleden, wat te eten en voor sommige zelfs al wat Duitse biertjes te proeven. Op het moment dat we net aan het avond eten begonnen te denken kondigde het comité aan om half 6 te willen starten. Een goede keuze want om 5 uur nam de wind inderdaad iets af en werd het weer goed mogelijk om een mooie pot te varen.

  Op zaterdag was een zeer mooie zeildag met 2 bft minder dan op vrijdag. Heel goed te doen en dit bracht dus spectaculaire halvewindse rakken met zich mee. Die hadden we in verhouding veel omdat er een driehoek werd gevaren. Voor ons op het water was het zwaar werken, maar eenmaal op de kant overheerste de dag van de arbeid! Alle restaurants zaten bomvol en er was dus goed de gelegenheid om even de benen los te lopen.

  Zondag, de lang verwachte dag zonder wind. Reeds bij aankomst op donderdag avond vertelde de vrouw bij de inschrijving mij dat er op zondag niet gevaren ging worden. De wind was ook ver te zoeken s’ochtends maar toch besloot de wedstrijdleiding een gooi te doen naar een start. En die kwam er… na enkele valse en afgebroken starts. De winddraaien waren enorm en in mijn ogen ook onvoorspelbaar, maar misschien zagen anderen dat anders. Mijn wedstrijd was in ieder geval op z’n minst gezegd zeer frustrerend.

  Samengevat… Steinhude 2010; Meer wind dan ooit, zeer gastvrij ontvangen, goed eten, onwijs gezellig en KAREL VAN HELLEMOND WINNAAR 2010!!!!

  Wat mij betreft volgend jaar beslist weer!

  Top drie 2010
  1 NED-41 Karel van Hellemond
  2 GER-711 André Budzien
  3 NED-787 Nanno Schuttrups

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.