2009 Semaine Olympique (by Timo Hagoort)

Home Forums Verslagen 2009 Semaine Olympique (by Timo Hagoort)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #352
  Webmaster
  Sleutelmeester

  De beroemde Semaine Olympique in Hyeres werd dit jaar gehouden van 18 t/m 24 april. Op donderdagavond 16 april ben ik met Karel naar Frankrijk vertrokken met de boten. Kort na vertrek kwamen we al tot de conclusie dat het wel hangen zou gaan worden aangezien de bomen in Nederland heftig bewogen in de stijve bries. Toen we na een lange autorit met enkele tussenstops aan waren gekomen in Hyeres, bleek de wind toch enigszins tegen te vallen. Dit werd de trend voor de hele week.

  Elke dag werd de start gepland om 12 uur. Dit bleek slechts op 1 of 2 dagen mogelijk. Voor de rest was het wachten op de zeewind of iets wat daarop leek.

  Dit betekende vaak bruin worden, koffie drinken, en praten met andere Finn zeilers in de omgeving van de boten: Dit was erg belangrijk, want als de uitstel eruit werd geknald moest je ASAP naar de boot, omdat het startgebied helemaal onder de eilanden van Hyeres lag.

  Op het water was het vaak ook nog wachten op de wind: Het is wel eens voorgekomen dat we om 4 uur zijn gestart en om 8 uur van het water zijn gekomen, ondanks het feit dat 95% van het veld zijn handen door het dek probeerde te slaan, om de wedstrijdleider op andere gedachten te brengen.

  De omstandigheden waren de lastigste die ik heb meegemaakt. Winddraaiingen van soms wel 40 graden midden in een wedstrijd, en zeer plaatselijke drukverschillen waren aan de orde van de dag. Dit is ook terug te zien aan de resultaten: Het zijn slechts een paar zeilers die echt elke wedstrijd in de top zitten.

  Als we kijken naar de Nederlanders kan ik denk ik wel zeggen dat er bij ons allemaal wel potjes bij hebben gezeten dat we goed boven zijn gekomen, maar slechts zelden was het mogelijk dit vast te houden.

  Al met al kan ik toch wel stellen dat ik veel heb geleerd op dit evenement: Ik ben toch ook blij dat ondanks de omstandigheden er toch 10 wedstrijden zijn gevaren, ondanks de zeer hoge mate van frustratie van vele zeilers (die hier al last van hadden op dag 1).

  Na nog een avond veel lol te hebben gehad op de boulevard gingen Gert, Karel, PJ en ondergetekende weer naar huis met de nodige bagage. Dan start nu de voorbereiding voor de DLR.

  Resultaten zijn te vinden op de website.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.