2008 Randmeerrace / ONK masters (by Eddy Huisman)

Home Forums Verslagen 2008 Randmeerrace / ONK masters (by Eddy Huisman)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #342
  Webmaster
  Sleutelmeester

  De jaarlijkse Randmeerrace en ONK Masters werd weer op Flevostrand in Harderwijk gevaren. Omdat op de haven momenteel veel bouwwerkzaamheden zijn is WV randmeer uitgeweken naar het strand. Vandaar dat de wedstrijd ook wel ONK Beach Masters genoemd werd.
  Er was nogal wat negatieve publiciteit op de Finn site omdat gevreesd werd dat er geen goede douches en geen goede sanitaire voorzieningen waren. Zoals beloofd door de Harderwijkers was deze negatieve publiciteit volledig onterecht.
  Flevostrand heeft dit voorjaar drie nagelnieuwe sanitaire units neergezet met prima sanitair en gratis douches.

  WV Randmeer was al in een vroeg stadium begonnen met de organisatie van het evenement en, zoals in vorige jaren getoond, stond de organisatie nu ook weer als een huis. Zo werden de zeilers op allerlei prima secundaire zaken getrakteerd.
  Een opsomming: Vrijdagavond een chinees buffet, aangeboden door de FCH, gratis thee of koffie, 5 consumptie muntjes, een prima verzorgd lunchpakket op de zaterdagmiddag, een zeer uitgebreide barbecue met koud buffet op de zaterdagavond en afsluitend weer een lunchpakket op zondag. Wat wil een Finn zeiler nog meer…
  Het enige wat niet te plannen viel was het weer en de wind. En dat hebben we geweten.

  Totaal een veld van 48 deelnemers met ook deelnemers uit Duitsland.

  Op de vrijdagochtend was er nog volop wind, maar die zakte in de middag in. Als klap op de bekende vuurpijl ging het ook nog regenen, en omdat de wind erg draaide besloot het (overigens prima acterende) wedstrijd comité te wachten totdat het regenfront voorbijgetrokken was. Sommige zeilers kregen door de omstandigheden het erg koud.
  Waar Randmeer bekend om staat zijn de winddraaiingen als de wind vanaf de dijk komt. Dit zijn de z.g. kurkedraaiers waar ook lokale zeilers het moeilijk mee hadden.

  De zaterdag gaf hetzelfde beeld. Drie wedstrijden onder soms lastige zeilomstandigheden met veel kurkedraaiers. In de middag werd er wel erg scherp gestart en uiteindelijk met de zwarte vlag was iedereen goed weg in race 4.

  De zondag gaf een heel ander beeld. Met een lekkere stevige wind over de lengte van het Veluwemeer. Het comité besloot een op/neer baan uit te leggen met twee gates. Omdat over de lengte gezeild werd waren de rakken lekker lang. ’s Middags ging zelfs de pompvlag erin.

  Totaal werden er 7 wedstrijden gezeild onder zo’n beetje alle omstandigheden.
  Karel van Hellemond bleek overall heel constant gezeild te hebben en wist zelfs de laatste drie wedstrijden met ruime voorsprong te winnen. Han Bergsma onttroonde Bas de Waal en werd Master kampioen 2008. Opvallend was het optreden van nieuwkomer Timo Hagoort met een prima derde plaats, Dennis de Ruiter vierde en een vijfde plek voor Joos Bos, die in het Master klassement tweede werd. Gunther Hofman werd totaal zesde en derde in het Master klassement.

  Al met al een prima geslaagd evenement met een speciaal dankwoord aan WV Randmeer die veel vrijwilligers bereid hebben gevonden om zelf niet te zeilen en een steentje bij te dragen in de organisatie.

  Miss Randmeer reikte de prijzen uit. De foto’s en uitslagen op de Randmeer site spreken voor zich. zie http://www.wvrandmeer.nl

  Eddy Huisman
  NED 55

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.