2008 ONK Medemblik (by Cees Scheurwater)

Home Forums Verslagen 2008 ONK Medemblik (by Cees Scheurwater)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #344
  Webmaster
  Sleutelmeester

  ONK Medemblik

  Genoeg gezegd al over de in Nederland wereldberoemde winnaar van ons ONK. De strijd om de tweede tot en met de 36ste plek was vele malen spannender want veel overtuigender kun je een ONK niet winnen.
  Niet iedereen haalde die eindstrijd overigens: Thierry zag zijn mast gebroken en laadde de boel meteen op, Jan-Willem was zelf gebroken en ging in Retraite in de meer zuidelijk gelegen delen van Nederland.
  Johan verraste vriend en vijand en verscheen ruim op tijd voor de wedstrijden en protesteerde er zelf stilzwijgend ons aanstormend talen Timo uit. Ook verrassend goed was Wietze die een sterke serie voer een net voor Karel het klassement om de tweede plek aanvoerde. Nanno’s performance werd tijdelijk door de (overigens zwaar verdiende) rode stip vrees beïnvloedt maar nadat alle zenuwen en spanningen en verwachtingen weer onder controle waren kwam zijn performance weer keihard terug. Als deze jongen er ooit nog eens echt aan gaat trekken… hou je dan maar vast.
  Ook Hero was een verrassing: deze keer zeilde hij de complete serie mee; iets wat niet een alledaags verschijnsel is kan ik u verzekeren. Altijd weer geïnspireerd door zijn toch slimme kruisrakken! Luuk was deze serie meer bezig met zijn nieuwe zwarte Wilke mast: twijfel over de nummers en de kleur van de groef (insiders voorspellen roze) miste hij zo nu en dan de goeie tikken, in zijn kielzog Bas meesleurend naar een wat mindere perfomance. Harderwijk was in de top tien vertegenwoordigd door FinnMasterChamp Bergsma in zijn kielzog gevolgd door Dennis-ik-zeg-niks-terug-als-ik-t-woord-protest-hoor-De Ruiter. Mooie prestaties in de top tien.
  Simon Tienpont was ook van de partij in de nog ongenummerde NED 905, zelfde nummer als zijn optimist toen ie nog ongeveer 10% van z’n huidige omvang had. Deze bikkel had even vrij van zijn IAAC-verplichtingen en dacht even lekker in het zonnetje van Nederland te gaan zeilen. Helaas werd het een (door Sander verloekte) trog. Ook Gert trok de aandacht: als eerste reserve staat hij in de wacht voor de Volvo-oceanrace die over enkele weken van start gaat. Mooi dat deze mannen zich kunnen manifesteren in dergelijke internationale topteams: proficiat, echt grote klasse! Getuigt toch van karakter en kwaliteit, en een beetje netwerk uiteraard. Verder wist Lacus-Jan zich knap te ontrukken aan de Loosdrechtlijm en deed stoer alle wedstrijden op de Medemblikse baren mee. Zeer zinvolle actie want als je ergens beter van wordt, is het wel dát. Daarmee niks gezegd over de gezelligheid en wedstrijdspirit op het witte huis waar ik zondagmiddag rond 1600 uur de wedstrijdhitte nog maar net afgekoeld vond. Loek won de serie daar: proficiat!
  Terug naar Medemblik waar de weersomstandigheden zodanig waren dat hij in de kruisrakken de snelste boot was. Zonder twijfel, wat ging deze man hard. Gelukkig voor de medestrijders niet altijd de goeie kant op en in de downwind is er nog enkele training nodig: Arwin, de uitnodiging blijft staan hoor…
  Mooie wedstrijden, mooie omstandigheden, mooie winnaars, mooie verliezers, mooie trog. Volgend jaar Oost 4 bij 30 graden aub.

  Eerst stond ik tiende en kreeg t verzoek van PAul om dit stukje te schrijven. Toen maakte Dennis een einde aan deze positie op de ranking.. en waren er ineens twee stukjes proza over het ONK. Enjoy!

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.