2008 Grand Prix de'L Armistice (By Henk de Jager)

Home Forums Verslagen 2008 Grand Prix de'L Armistice (By Henk de Jager)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #347
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Vandaag weer terug van een zeer fijn lang weekend met Karel van Hellemond bij Cercle Voile de Bordeaux , de club welke ook de masters organiseerd in 2009 aan het Lac de Carcans – Maubissons .
  Het was fantastisch zeil weer met een flinke wind langs de mast ,de eerste 2 dagen een goede 4 met de uitschieters naar 6 .
  Met de herrie van de branding op de oceaan (2 km hemelsbreed )op de achtergrond leken het voor mij wel fijne Africaanse overwinnings scheetjes in mijn oren van de goden uit dat wereld deel sinds Obama got what he deserved .Zoals gewoonlijk was de organisatie nog niet compleet toen we aan kwamen maar dat mag in Frankrijk.Geen papier op de bolus kamers en koude douches.Mijn hart ging weer waar het wezen moest en herriep de aanwijzingen van mijn maat om de parkeer plaats te ordenen van schredder plastic kut bootjes ,laser afval en oud ijzer ,alu karren ,en van onderwater liggende keien te ontdoen .
  Fons is er al geweest gelukkig en alles komt goed .
  De 2 wedstrijden ,driehoek -lus – finish ,op zaterdag begin 14.00 uur met 59 deelnemers begonnen goed met een zuid zuid westen wind met banen van een uur en 10-20 minuten ,Karel starte in het midden maar moest Lobert Jonathan en Thomas le Breton ( talent )en Allain de Beauvais (1)met pins start voor laten gaan ,dus werd 4 en zelf 10 vanuit een 3 maal hoogte klappen naar rechts rak dat was dus een goed begin voor aanmelding ..
  Het was wel uitkijken want ze ( de FRA’s )lopen uit hun roer ,verliezen joysticks en laten hun ogen te vaak laseren ,ik kreeg er één van stuurboord vol op mijn linker achter hoek ,de enorme knal deed het jachtseizoen op de wilde zwijnen openen . De tweede race was ook een pracht wedstrijd met constante wind het was van vol eraan moeten sleuren en in de half windse rakken was het in vol planee naar de boei ,gijp en door in no time weer het kruis rak in ,voor de wind even de hoogstand rukken en golfje rijden ,prachtig Karel weer 4 ,Henk 5 .Lobert 2 met Melo de Portugeese vriend van Wietze er voor als 1ste ,Le Breton werd weer 3 .Deze moest eraf na knie blesures ,ging in de overgangs therapy Laser /Finn
  We kregen het spel goed door en Karel bleef tweéen draaien maar werd er 1 punt ingeluisd en stond dus race 4 als 3 op de lijst .Die avond zijn we naar een restaurant gegaan om vlees vezels te kopen en dat was een fantastisch restaurant ,dit was te gek voor woorden .
  Hier kan niemand in de wereld tegenop ,die Limogine steaks waren zo dik en goed gegrild door de man ( PIEROT ) dat het echt mijn vriend werd .Kreeg dan ook het aanbod dat ik tijdens de 2009 masters de hele week gratis entree en gratis te eten van hem mits de dag omzet minder is dan 200 kg = 12 Kg per tafel . Moet wel helpen bij het face controleren maar dat lukt mij wel , vriend blijven dus . Hoop dat de FF (Franse Fiod) hem deze winter met rust laat .
  De laatste dag hebben we nog 3 wedstrijden gevaren .Het leek een licht weer dag te worden en hadden overleg om eerder te gaan inpakken .Bij de finish van de tweede race werd de wind constant ,toch maar weer naar het start schip,veel wind bij de start ,Henk als eerste bij de boven ton word 4 ,Karel 2 ,Lobert 1 en de Portugese vriend van Wietze 3e .Het werk riep weer en we moesten naar huis ,dinsdag was er nog 1 race gezeild met weinig wind ,Antal was als eerste bij de boven boei maar werd 18 e door het niet opmerken van de afkorting ,hij kijkt niet achterom dus . Het was een zeer goed evenement en echt de moeite waard om ieder jaar heen te gaan ,het kost wel een paar dagen maar Finn is hot en een groeiende klasse in Frankrijk met ook veel jeugd die door komt.
  Maubisson prima weer,volop wild in de bossen, jacht is open, golf, zoet en zout water, wijn, oceaan, biertje, kaas, strand en alles met wind.
  Graag aan passing van onze web master om de Franse website te vermelden met het goede adres .Click voor de fr website eerst naar Links /Swiss finn /Franse Vlag etc en meld je aan voor de masters 2009 om de organisatie op scherp te zetten

  Henk,
  NED 11

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.