2008 Boterletter (by Luuk Kuiper)

Home Forums Verslagen 2008 Boterletter (by Luuk Kuiper)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #349
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Boterletter wedstrijden 2008

  De traditionele afsluiting van het jaar zit er alweer op, de grommende binnenzee liet niet van zich spreken en de wedstrijden werden onder een klein windje afgewerkt.
  Hadden het weekend ervoor: Paul, Luuk, Jan Willem en Karel nog wind, sneeuw en kou getrotseerd bleek tijdens de wedstrijden deze training overbodig te zijn door gebrek aan harde wind. Totaal zijn er 4 wedstrijden gevaren, waarvan er 1 afgetrokken mocht worden.
  De eerste wedstrijd werd een prooi voor Karel, die met overmacht won en net voor de finish kreeg Wietze als enige hem letterlijk weer in het zicht. Nanno werd derde.
  De tweede wedstrijd zelfde baan en wind en dus werd er op Karel gelet, maar Kralingen is nooit gelijk blijkt maar weer en Karel lag nu achter wat hij in de eerste pot voor had gelegen.
  Ondertussen waren de heren Kok en van Vierssen ook weer bij de mensen, zij hadden zich op vrijdagavond al uitgeschakeld in het nachtleven. De tweede pot was een wedstrijd tussen Wietze, Luuk en Thierry en de rest van het veld lag aan het eind op meer dan een rak.
  Dat een training niet nodig is bleek tijdens het ruime windse rak toen Wietze Luuk voorbij pompte en toen hij voor lag vroeg mag ik je een tip geven: nou dat kon Luuk wel gebruiken en even later kreeg hij er nog 1, Allebei kunnen niet vermeld worden, omdat anderen het dan ook weten. In elk geval zal Luuk ze niet meer vergeten. Zou werd er ook gefinisht, Wietze 1, Luuk 2 en Thierry 3 die nog probeerde om de mensen op het finish schip in de war te brengen door te roepen dat hij 2 was en niet de NED 888.

  Zondag eerste wedstrijd ander weer, meer wind en koud met een bevroren schoot. De race leek veel op de tweede met Wietze, Luuk en Thierry, alleen nu werd er niet weggelopen maar bleef het stuivertje wisselen. Jan Willem was weer op stoom en deed weer mee, Leo was het zat om er achteraan te varen en maakte telkens goede klappen en schoof naar voren. Luuk verspilde in het ruime rak zijn 3de plaats. Wietze en Thierry friemelde door het optimisten geweld en Leo zat goed en sloop naar de 2de plek achter Wietze die zijn tweede 1ste plek had, 3de werd Thierry. Wietze hoefde niet meer te varen en was reeds de winnaar, het ging om 2 t/m 7. Doordat iedereen een slecht resultaat had en er een aftrek was stonden er 3 man gelijk en nog 2 met 1 punt verschil, dus de laatste pot was beslissend. Ewout was op stoom en ging 1 de bovenboei om gevolgd door Luuk. Het was een continu wisselen van plek, laatste ruime windse rak lag alles bij elkaar en wie het eerste wind kreeg of geen last had van met name Ynglings die had goede kans. Luuk schoof in dat rak 4 plekken op en wist zijn derde plaats overall veilig te stellen. Thierry werd mooi 2de achter Jan Willem.

  Het waren mooie wedstrijden spannend tot het eind en de banen lagen er goed in.
  Timo die nog even een FD naar binnen kreeg, maar deze man scheen slecht te kunnen zien en zijn bemanning had zeker zwijgplicht, Thierry 1 maal met de optimisten 15 min. later is gestart en toch nog aansluiting kreeg, Jan Willem na zaterdagochtend helemaal te missen de zondagochtend wedstrijd 2 min. Te laat wist te starten maar toch nog voorin meedraaide.
  Wietze die wilde kijken bij de boei hoe snel een contender door de wind kan gaan, dat viel erg tegen waardoor hij als een magneet aan hem vastgekleefd zat. Paul kon helaas 1 dag, maar heeft aanleg voor Kralingen, wellicht een nieuwe van Vierssen in de dop.

  Het wal gebeuren op de WSVR was weer prima verzorgd onder leiding van Herma die de door Audrey gebakken Surinaamse cake verdeelde. De broodjes worst en erwtensoep vonden gretig aftrek.

  Uitslagen:

  1. Wietze
  2. Thierry
  3. Luuk
  4. Jan Willem
  5. Karel

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.