European Finn Masters 2022 in Spanje

Miguel Fernandez Vasco, uit Spanje, heeft het Open Finn Europees Kampioenschap van 2022 gewonnen nadat er op de laatste dag een laatste race mogelijk was in Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, in Hospitalet de l’Infant, Spanje. De Italiaanse Giacomo Giovanelli won de Finn European Masters-titel van 2022, terwijl Laurent Hay uit Frankrijk zakte naar de derde plaats in het algemeen klassement en de tweede in de Masters.

Met een vroege start gepland om twee races rond te krijgen, bleek de voorspelling uiteindelijk correct en 25-35 knopen wind zorgde voor uitstel tot het begin van de middag, en de wind viel onmiddellijk weg toen de vloot de zee op ging. Ten slotte ontwikkelde zich een zeebries en de laatste race werd slechts 15 minuten voor de sluitingstijd van 15.00 uur gestart.

De Nederlanders hebben mooi gepresteerd met:

  • Bas de Waal 5e overall (3e grand master).
  • Ronald van Klooster 14e overall (7e grand master).
  • Peter Vollebregt 1e Legend.
  • Joop Wuijts 1e Super Legend

Voor de volledige uitslag zie: Finn European Masters 2022 results

Verslag van Ronald van Klooster