Instapdag 2022

Op vier plaatsen in Nederland werd op 10 juli de Nationale Finn Instapdag georganiseerd.

Met onze Alkmaarse finntoppers heeft Finn Team Alkmaar een prachtige instapdag gerealiseerd op het Alkmaardermeer bij de ARZV.

Veel belangstelling voor de Finn Instapdag Alkmaar 2022

Wie had kunnen vermoeden dat er zoveel belangstelling voor deze dag zou zijn: maar liefst 15 inschrijvingen!! Ze waren er ook allemaal: van jong tot oud, kleine-bootjes zeilers, grote-boten zeilers, mannen en vrouwen. Gelukkig waren we met 9 mensen om deze happening in goede banen te leiden en kregen we support van de ARZV!

Voordat er gezeild werd kregen de deelnemers instructie bij een boot die opgetuigd klaarstond op de kant.

We zeilden zelf onze 5 boten naar buiten, waarna we met taxi-bootjes de deelnemers lieten overstappen. Vervolgens werd er in 3 groepen van 5 gedurende een uur gezeild. De laatste twee groepen maakten er helemaal een feestje van door een wedstrijdje tegen elkaar te varen. Eenmaal aan de kant kwamen de reacties: wat is de Finn een schitterende boot, wat zeilt hij lekker. De drie vrouwen die normaal in de Laser Pico zeilden, viel het ontzettend mee hoe zij de Finn onder controle hadden.

We hopen dat deze dag ook wat opgeleverd heeft voor de Finn Club Alkmaar.

In ieder geval werd er meteen al door een deelnemer een bod gedaan op een Finn die toevallig op de haven te koop stond.

Video impressie

Erik Hetem, Finn 194