Wijziging wedstrijdkalender

Beste Finnzeilers,

De corona maatregelen hebben ons zeilseizoen behoorlijk door elkaar gegooid. Om jullie toch bij de les te houden hieronder een paar zaken die betrekking hebben op onze wedstrijden.

  • Allianz Regatta: Deze wedstrijd, de vroegere SPA, Delta Lloyd, Breitling of Medemblik Regatta, wordt onder strikte corona maatregelen georganiseerd van 9 tot 13 juni. Er mogen, zoals het nu bekend is, 40 Finnen deelnemen. Olympia gangers mogen inschrijven en ook de eerste 15 van de wereldranglijst. Wanneer er dan geen 40 deelnemers zijn aangemeld kunnen ook de mindere goden deelnemen. Een prachtige gelegenheid om met de echte toppers mee te varen. 14 Nederlanders hebben zich reeds aangemeld. Alle info kun je vinden op www.allianzregatta.org.
  • ONK: Onze Nederlandse kampioenschappen waren oorspronkelijk gepland van 11-13 juni. Ze zijn nu verplaatst naar 18-19 september in Muiden alwaar we ons Master Kampioenschap zullen combineren met het “gewone” kampioenschap. Wij zijn, samen met de KNR&ZV, aan het bekijken of we er een 3-daags evenement van kunnen maken. (Aanvankelijk hadden we de ONK verplaatst naar 8-10 oktober in Medemblik, maar de FWM2021 maakte dat niet wenselijk).
  • FWM2021: Er wordt naar alle waarschijnlijkheid een alternatieve Finn World Masters gehouden in Mar Menor van 8-15 oktober. Er zijn op het moment dat ik dit schrijf al 11 Nederlanders ingeschreven!!!
  • Boerenkoolcup: Ten gevolge van Masters in Mar Menor is de Boerenkoolcup verplaatst naar 30-31 oktober.  Misschien eindelijk weer eens lekker koud waardoor de boerenkool nog beter smaakt!!
  • FWM2025: Wij zijn gevraagd door het Internationale Finn World Masters comité of wij bereid zijn om de FWM2025 in Medemblik te organiseren. Na beraad met het FWM2021 comité, het bestuur van de Finn Club Holland en Hollandia is besloten Medemblik kandidaat te stellen voor de Finn World Masters 2025. Dit voorgenomen besluit dient natuurlijk nog te worden geaccordeerd door de Algemene Leden Vergadering van 16-1-2022. Het moge voor zich spreken dat er, tegen de tijd dat dat nodig is, een nieuw organisatie comité zal moeten opstaan.

Tot zo ver wat actuele info over onze wedstrijden. Natuurlijk kan er nog een hoop veranderen……..

Met hartelijke groet, blijf lekker trainen in je Finn en hopelijk tot heel snel ziens op het water.

Chris Frijdal
Voorzitter Finn Club Holland