Impressie van de Finn Instapdag 2023

Finn Instapdag 2023 een groot succes!

27 mei jl. werd de Nationale Finn Instapdag afgetrapt in Zuidlaren en 4 juni volgde de rest van het land. Met meer dan 40 aanmeldingen was het evenement een groot succes.

Melle Heerlien: ‘Het was de eerste keer dat zeilvereniging Zuidlaardermeer meedeed, en het was zeer geslaagd! We begonnen met koffie en appeltaart en daarna heerlijk gezeild met 5 nieuwe instappers.’ In Muiden waren er 4 instapper. Pim Brouwer: ‘Een mooie dag met drie veteranen Laser zeilers, dat was top. En met de straffe wind was het een kei-ervaring.’ Tobias de Haer van De Kaag: ’Het was een topdag met zes enthousiaste zeilers!’ en ook in Loosdrecht liep het op rolletjes. Chris: ‘Het was werkelijk een fantastische dag. We hadden voor iedereen een boot en we kregen ze na 2,5 uur met moeite van het water af.’ Verder werd er gevaren in Nijkerk, Harderwijk en Alkmaar. Tenslotte had Hellevoet misschien wel het mooiste resultaat, het was niet gelukt om te varen, maar van de twee deelnemers had er één al een Finn gekocht, en de ander gaat er één kopen.

De prijs voor de meeste aanmeldingen, de Finn-Instapdag-bar-bonus’ is gewonnen door Finn Team Alkmaar, met uiteindelijk 14 aanmeldingen. Ook daar hadden we een heerlijke dag en met enthousiaste zeilers.

Video clip van de Instapdag op het Alkmaardermeer: https://youtu.be/UHgAaXiSNuo

https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4218492/nieuws/nationale_finn_instap_dag.html

Finn Team Zuidlaren
Finn instappers op Loosdrecht
Uitleg en instructie voor vertrek in Muiden