Randmeerrace 2019

Home Forums Verslagen Randmeerrace 2019

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #1812
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Randmeerrace 2019

  Zij die er niet waren (en dat waren er veel), hebben ongelijk gekregen. Het was een top weekend.

  De zaterdag begon stralend. De ontvangst bij WV Randmeer was als vanouds; koffie met vlaai. De wind liet het nog even afweten, waardoor we in alle rust onze eigen set-up konden controleren en vergelijken met die van alle andere deelnemers. Toch een van de belangrijkste activiteiten van de gemiddelde Finn-zeiler; praten over het materiaal. Nadat alle wetenswaardigheden waren uitgewisseld, de koffie en de vlaai op waren, melde de wind zich. De strijd op het water kon beginnen.

  De eerste wedstrijd gaf een aardig voorproefje van hetgeen ons dit weekend te wachten stond: vele onverwachte winddraaiingen. Ondergetekende had daar als eerste maximaal profijt van. Door de linkerkant van het tweede kruisrak te kiezen voordat de wind besloot om abrupt naar links te draaien, kon ik als eerste de laatste bovenboei aantikken en die wedstrijd ook als eerste finishen. Hoe anders was dat de tweede wedstrijd. Geen enkele keuze pakte goed uit, hetgeen resulteerde in een 23e plek. Het kan verkeren….. Thierry had met twee keer een tweede plek een goede uitgangspositie verkregen. Nieuwkomer (of her-intreder?) Peter Peet liet zich nadrukkelijk voor in de vloot zien, maar hij bleek de tweede race iets te ambitieus van start te zijn gegaan.

  Omdat de wind aan het einde van de middag volledig wegviel, werd de 3e wedstrijd van die dag afgeschoten en konden we naar de kant gesleept worden voor een super verzorgde BBQ. Onder het genot van zo ongeveer alle soorten vlees, werden beide races nog een keer volledig nabesproken.

  De zondag begon met minder zon, maar met meer wind. Dus snel het water op. En hoewel we zaterdag al getrakteerd waren op alle mogelijke winddraaiingen, werd dat zondag nog eens dunnetjes over gedaan. Thierry won de eerste wedstrijd met een behoorlijke voorsprong op Peter Peet en Jelte Baerends, maar in de tweede race werd ook hij verrast door de winddraaiingen. Hij moest van ver komen, maar wist zich toch op een 6e plaats te finishen (en zo de titel veilig te stellen). De wedstrijd werd gedomineerd door Niels Broekhuijsen en Thomas van den Berg, die er gezamenlijk redelijk ver tussenuit knepen. We hebben daarna nog twee races gevaren, maar ik ben de tel behoorlijk kwijt geraakt; de een won vele plaatsen terwijl de ander vele plaatsen verloor. Alles was mogelijk, maar uiteindelijk finishten de beste zeilers toch steeds voorin….

  Tijdens de prijsuitreiking waren er mooie woorden en prijzen voor de winnaars. Maar ook mooie woorden van de winnaar voor alle vrijwilligers en de wedstrijdleiding van WV Randmeer. Zoals gezegd het was een top evenement, dat meer deelname uit de Finn-vloot verdiende!

  Ewout Meijer
  NED 66

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.