2017 Nesselblatt – Steinhude

Home Forums Verslagen 2017 Nesselblatt – Steinhude

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #708
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Verslag 59ste Nesselblatt Regatta

  Het weekeinde van 29 april t/m 1 mei zijn Johan, Karel, Fred en ondergetekende afgereisd naar Steinhude om aldaar deel te nemen aan de Nesselblatt “Cult” Regatta. Ondanks dat er veel zeilers beweren dat er meestal weinig of geen wind aanwezig is op het Steinhude meer, heb ik er de laatste 2 jaar altijd dagen met minimaal 25 knopen wind ervaren. Vrijdagavond na aankomst van de meeste deelnemers werd het al snel heel gezellig en behoorlijk laat, wat voor mij uiteraard zijn uitwerking had op de resultaten van de volgende dag.

  Zaterdagochtend waaide het nog lekker hard, maar na de eerste start nam het snel af naar 10-12 knopen met als gevolg vreemde golfslag die behoorlijk lastig te overwinnen was. De eerste pot kon ik nog redelijk meekomen, maar tijdens de 2de en 3de race was het concentratie op na het feest van de avond daarvoor. Na zaterdag leidde Johan het NED tussenklassement op 15de plaats.

  Top 3 na zaterdag:
  1.Uli Breuer
  2. Thomas Schmid
  3. Seb. Schmidt-Klügman

  Zaterdagavond was het wederom heel gezellig met “Sauerkraut” en “Freibier”, rustig aan dit keer, rekening houdend met de wind dit ons zondag te wachten stond. Zondag, 2 wedstrijden, de wind was 180° gedraaid en het waaide een heerlijke 25+ knopen. Dit keer ging het mij beter af met een 8 & 12 en Johan met alweer 2x een 15de plaats. Door de mastproblemen en windkracht hadden Karel en Fred besloten deze dag zich op te werpen als onze coaches.

  Top 3 na zondag:
  1. Thomas Schmid
  2. Uli Breuer
  3. Martin Hofman

  Laatste wedstrijd op 1 mei, was wederom, zelfde windkracht en richting, dus nog 1x er tegenaan. Ook vandaag bereikte Johan wederom een 15de plaats, in totaal zeilde hij dus 5x een 15de plek, een prestatie op zich.

  Eindstand:
  1. Uli Breuer
  2. Thomas Schmid
  3. Martin Hofman

  Zoals altijd in Steinhude, was het een heerlijk zeilweekend met een geweldige atmosfeer. Volgend jaar bestaat de Nesselblatt Regatta 60 jaar, het plan is om er een groot feest van te maken, 4 dagen zeilen, 2 avonden feest en meer dan 100 deelnemers, zoals zij in de jaren 70 gewend waren. Er werd ons ook gevraagd om alvast te gaan lobbyen, zodoende zoveel mogelijk nederlandse deelnemers erbij te hebben. Bij deze dus.

  Met vriendelijke groet
  Paul Douze
  NED 74

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.