2016 Vrijbuiterweekend (by Chris Frijdal)

Home Forums Verslagen 2016 Vrijbuiterweekend (by Chris Frijdal)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #583
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Vrijbuiterweekend 2016

  Met 25 Finnen aan de start waren we op het Vrijbuiterweekend toch weer redelijk vertegenwoordigd als één van de grootste klassen. Totaal waren en ruim 300 boten van allerlei klassen op het water. Dankzij de puzzelbanen hebben we geen last van elkaar gehad. Althans, wel van elkaar, maar niet van andere klassen!

  Op zaterdag een prachtige 15 knopen wind en een paar leuke draaiingen. Karel liet al in het eerste potje zien dat hij er weer helemaal klaar voor is. Start bij de pin, 2 goede klappen, en we zagen hem alleen maar verder de verte in varen. Gewoon door niemand bij te houden. In de andere wedstrijden moest hij er meer voor knokken. Bijvoorbeeld in de tweede wedstrijd toen Lennart Kaptein ongeveer hetzelfde deed als Karel in de eerste wedstrijd. Bij alle boeien eerste, en niet zo’n beetje ook. Maar het laatste lange ruime windse rak was te lang voor hem en net lang genoeg voor Karel om er vlak voor de finish langs te gaan, met in zijn kielzog nog 2 gemeneriken die Lennart voorbij gingen. Arme Lennart, hij had veel beter verdiend dan een 4de plaats!

  In de eerste wedstrijd kwam er vlak voor de finish trouwens nog een “buitje” over die menigeen te veel was. Bas deed bodemmonsters en ikzelf probeerde mijn nieuwe zwemvest uit. Voor mij gelukkig vlak na de finish, maar ik was blij met een vest dat niet tot je oren toe opdrijft maar gewoon om je romp blijft zitten. Ik hoop het niet nogmaals uit te proberen, maar voor de gulle gever van dit verjaardagscadeau wel fijn om te weten dat ik er blij mee was!

  De tweede dag begon met uitstel vanwege een nog heviger buitje, door Steven vastgelegd op de gevoelige plaat.

  Na een uur uitstel toch weer een prachtige pot gevaren met dit keer ons Bakkertje (Niet Bakker Bas, maar Eric) op de 2de plek. Na een fors gevecht met Karel die het toch weer niet kon laten om eerste te worden. De wind varieerde “wat” meer in sterkte en richting, maar dat maakt het spannend (of vervelend als je vaart zoals ik voer die dag).

  Door het uitstel van die morgen kwam de 4de start “al” een uurtje na de finish van de 3de wedstrijd. Dus degenen die zo dom waren om eerst naar Het Witte Huis terug te varen zagen het geloof ik niet meer zitten om weer terug te varen naar de start. Kortom een uitgedund veld voor de laatste wedstrijd. En ondanks mijn gelukte poging om weer echt heel slecht te varen kreeg ik toch een 10de totaal plaats aan mijn broek. Dankzij de sukkels die eigenlijk voor mij hoorden te eindigen maar verstek lieten gaan die 4de wedstrijd. Heel oneerlijk!! Natuurlijk was Karel weer 1ste, nu met Thierry op zijn hielen.

  Eén en ander leverde podiumplaatsen op voor het bekende driemanschap Karel, Thierry en zijn vriend Bakkertje.

  En dan nog een waarschuwing: be aware of Rob de Cocq. Zit niet naast hem in de kleedkamer en zet je boot niet naast de zijne! Niet dat Rob er was in Loosdrecht maar we weten nog goed dat hij tijdens de Boerenkoolcup de broek van Paul mee naar huis nam. De broek paste niet, dus hij bracht hem weer mee terug. Dat was wel weer netjes van Rob.
  Tijdens de zomerwedstrijden in Sneek stond de boot van Thomas van den Berg naast die van Rob. Na de eerste dag zeilen dit weekend in Loosdrecht miste Thomas plotseling zijn dekzeil. Maar omdat er groot NED 977 op staat paste het dekzeil Rob niet. Dus Thomas heeft zijn dektent nu van Rob terug gekregen. Ook dat is wel weer netjes van Rob. Maar pas dus op voor The Big Black Cocq.

  Chris Frijdal
  NED 111

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.