2016 Moscow International Regatta (by Hidde Veeneman)

Home Forums Verslagen 2016 Moscow International Regatta (by Hidde Veeneman)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #585
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Moscow international Regatta.

  Primaire benodigdheden:
  Vliegtickets
  150 euro

  Overige benodigdheden:
  Niet van toepassing

  Ja dat zie je goed voor 150 euro kan je 10 dagen zeilen (met boot van de vereniging), slapen en eten op de grootste zeilclub van Rusland in Moskou, en tevens waarschijnlijk de grootse die je ooit gezien hebt. Van kamers tot appartementen, van gym tot sporthal, van busje tot touringbus en een loods vol geladen met boten, alles is aanwezig en staat tot je beschikking. De taal is geen probleem er staat namelijk 24/7 een tolk in een iets te kort broekje met voor de meeste een iets te lage leeftijd voor je klaar.
  Op 14 Juli kwamen we aan op het vliegveld, ik een uit de kluiten gewassen jongen van 18 die Finn zeilt en een paar zeilers van Sailing team Hoorn en twee enthousiaste moeders. We werden opgehaald van het vliegveld door een busje van de vereniging en naar onze slaapplek gebracht. De volgende ochtend stond het ontbijt klaar bereid door een aantal vaste koks die elke dag er voor zorgen dat het op gebied van voedsel aan niks ontbreekt.
  Tijdens de verkenningstocht bleek al snel dat dit een groot meer is met echte Giesbeek allure, bloedmooi dus waar de echte windlezer tot z’n recht komt. Na een paar dagen trainen barsten de wedstrijden los, goed windje met vlagen tot 25 knopen en een deel van het veld die wel wat lood aan z’n zwemvesten had kunnen gebruiken desalniettemin werd ik met grote voorsprong de zwemkoning, en was er ruimte voor veel verbetering. Tobias deed het daarentegen prima met een derde plek na de eerste dag achter twee sterke concurrenten Arkadiy Kistanov en Egor Terpigorev bij sommigen misschien wel bekend. dit werd de rest van de week goed volgehouden totdat Tobias en ik op de laatste dag bezweken onder de moeilijke omstandigheden en het Russische team zeilen tegen ons. we hebben ze daarom ook verzekerd om met meer Nederlanders en stalen neuzen terug te komen.
  Kortom het was een hele mooie week vol zeilen en genot van het mooie dat Moskou te bieden heeft voor een lachwekkend prijsje. Ik hoop hier volgend jaar met minstens tien Nederlandse boten terug te keren. Wellicht een NK, denk namelijk dat de man die inmiddels bekend staat in Hoorn als dirty grandpa Chris het hier wel zal behagen.

  Is getekend
  Hidde Veeneman
  Ned 871

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.