2016 Hemelvaartweekend – Loosdrecht (by Chiel Barends)

Home Forums Verslagen 2016 Hemelvaartweekend – Loosdrecht (by Chiel Barends)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #569
  Webmaster
  Sleutelmeester

  In het dramatische weekend, waar Ajax door het ijs zakte en PSV met MegaMazzel alsnog de schaal inpikte, werd er óók nog op niveau gezeild. Op Loosdrecht, wel te verstaan; en wat een TOP weekend was het…..
  Zaterdag 3-4 Bft en 25 graden, zondag 4-5 Bft en 26 graden en stralend zonnetje.
  Alle thuisblijvers kregen ongelijk!

  De zaterdag begon met weinig wind en een spoorbrug die geplaatst werd over de A1, met als gevolg op zaterdagochtend een file op de N201, waardoor ondergetekende “late as usual” nu écht te laat was . Op het startschot bij de lijn arriveerde, maar volgens het startschip nooit “volledig” achter de lijn was geweest en dus ondanks alle inspanningen als NIET gestart werd beschouwd.
  Dat bleek achteraf de oorzaak van dit stukje en het missen van de 3e plek overall.

  Wouter wist de eerste wedstrijd met overmacht te winnen, maar moest de middag wegens familie-investering laten lopen; óók dat kostte klassementplaatsen, maar dat wordt waarschijnlijk verderop in het seizoen verzilverd. De sluwe vos weet als geen ander altijd weer te cashen aan het eind.

  Verder waren een aantal opvallende feitjes te melden:

  • Karel v. Hellemond heeft z’n Griekse avonturen achter zich gelaten en gaat weer consistent as ever.
  • Onze voorzitter Chris gaat als een raket (zoals ook al op de tulpenrace); op naar de GGM titel…. ( met voortschrijdend inzicht, dan maar nationaal.)
  • Robert Thole is zoekende, Annie M.G. zei al “kinderen zijn hinderen”, maar die focus komt wel weer.
  • We hebben weer een aantal nieuwe gezichten met bekende – en vreemde (FRA) nummers.
  • Wat opvalt is dat we steeds meer boten met veel wisselende contacten zien. (play it safe)
  • Na de NED 12 en de NED 809 ( Wiebe Schippers) werd nu ook de boot van Auke W. bemand door een gaststuurman; JJ. Lamme. Pls come back,’t is zo gezellig…..
  • Moet tevens nog vermeld worden dat het legendarische Barblad aan de Finnmast op de steiger door een Utrechter (P.D. te U.) op brute wijze werd vernield, en dat diezelfde P.D. te U. ongelooflijk hard blijkt te gaan met een 2002 boot met Magic Wilke Mast.

  Inmiddels heb ik na terugkomst uit Torbole gezien dat de schade inmiddels hersteld is.

  Verder viel mij op dat op één uitzondering na , alle inschrijvers van Loosdrecht kwamen, terwijl er landelijk nergens anders werd gevaren. De uitslagen van de Masters van de afgelopen jaren leren ons toch, dat je op Loosdrecht moet zijn om op de Masters te scoren. Ondanks de eilandjes, nothing beats a bit of competition.

  De uitslagen zijn bij de Uitslagen te lezen, maar dat is van ondergeschikt belang; Wat écht belangrijk is te vermelden, is dat we met 30 boten een TOP-weekend met mooie banen en TOP-weersomstandigheden hebben gehad; een ieder die er NIET was heeft met recht iets gemist!

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.