2015 Vrijbuiterweekend (by Chris de Groot)

Home Forums Verslagen 2015 Vrijbuiterweekend (by Chris de Groot)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #542
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Zo, daar sta je dan tijdens de prijsuitreiking bij de Vrijbuiter. Niets vermoedend word ik aangesproken door Chris Frijdal of ik een stukje wil schrijven. Ik ben namelijk 10e geworden. Nou mooi. Nou heb ik natuurlijk heel erg opgelet wat iedereen tijdens de races gedaan heeft, zodat ik een prima verslag kan schrijven…

  Maar, hoe was het Vrijbuiterweekend? In een woord TOP! Prima georganiseerd, vanaf vrijdagmiddag al dames achter de inschrijftafel, vriendelijk te woord gestaan, prima. De dames moeten toch ruim 300 boten met ruim 500 man/vrouw bemanning te woord staan.
  De wedstrijden? Eerste wedstrijd toch weer beetje spanning voor de start. Want, waar ik wil starten liggen er al een paar. Klojo’s . Al met al geen geweldige start waar ik een beetje in de tweede lijn over de startlijn ga. Balen, beetje boos op mezelf maar gelukkig is het terugroep. Mooi, ik terug, biedt mooie nieuwe kansen! Als ik bijna bij het startschip ben zie ik de individuele terugroepvlag. Grrrr, maar oke, overstag en gaan! Al varend haal ik nog wat in en vaar op een 7e plek. Gaat lekker. Bij boei 5 maak ik een hoogteklap naar boei 3 en lopen er 3 boten onder me door. Bij boei 3 vaar ik op een 10e plek en dat blijft zo.

  Bij de tweede wedstrijd waait het ietsje meer waardoor we een lekkere wedstrijd gezeild hebben. Zo ongeveer de hele plas over en weer finishen bij de Vrijbuiter voor de deur. Daarna aan het bier met de bitterballen, prima!
  Zondagmorgen eerst uitstel. Weinig wind die ook nog uit verschillende hoeken komt. Uiteindelijk gaat de rattenstaart eruit en kan er gestart worden. Ik start aan de goede kant en we zijn weg. Dat gaat niet heel hard, er is weinig wind. Als dan het kruisrak langzaamaan het voordewindse rak wordt, besluit het wedstrijdcommittee de wedstrijd te staken. De juiste beslissing.

  Al met al dus twee mooie wedstrijden gevaren. Zondagmiddag aan de hangtafel nog gezellig staan babbelen met bier en bitterballen, waar allerlei onderwerpen voorbijkwamen. Van onschuldig BBQ’en tot ’s nachts om half 3 zwemmen met minister Hennis die ergens op een feestje gespot was. Ik zal niet alles verklappen ☺, maar om de mooie verhalen te horen moet je erbij zijn!

  Al met al een prima weekend, lekker gezeild, koude biertjes en mooie verhalen!

  Chris de Groot, NED 125

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.