2015 Paasei (by Fred van Arkel)

Home Forums Verslagen 2015 Paasei (by Fred van Arkel)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #535
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Na de hele winter op Chew valley lake sailing club (een drinkwater meer, bij Bristol) vloot races gezeild te hebben tussen de Scorpions, Fireballs, RS modellen, D one’s en een Wayfarer was ik blij, weer eens de overtocht te maken naar het mooie Loosdrecht voor de Paasei wedstrijden.

  Zaterdag: Race 1, windkracht 3 start bij boei 8. Finish bij boei 1
  Ik had een vrij goede start. Het eerste kruisrak ging ik links van de Geitekaai waar ik heel veel plaatsen verloor (erg druk), tweede kruisrak rechts van de Geitekaai wat beter ging: 18de.
  1. Nanno schuttrups 2. Hein van Egmond. 3. Robert Thole.

  Race 2, dezelfde baan.
  Goed weg, ik verloor weer plaatsen toen ik links van de Geitekaai langs ging. Wat later, op weg naar de bovenboei voer ik rond de 10de plaats over bakboord en moest ik onverwachts een andere Finn ontwijken en kwam daarbij vast onder de giek waarbij de boot omsloeg: 24ste.
  1. Robert Thole 2. Eric Bakker 3. Bob Heineke

  Zondag: Race 3, windkracht 3 start voor Witte huis. Finish bij boei 1.
  Ik had een vrij moeilijke start kwam rond de 20ste plaats bij de boven boei. Voor de wind liet ik de boot met een vlaag onder het veld vallen en kwam rond de 5de plaats bij de onder boei: 7de.
  1. Martijn van Muyden. 2.Thierry van Viersen 3.Eric Bakker

  Race 4: windkracht 2.5 ongeveer dezelfde baan.
  Ik startte bij de boot en ging direct over stuurboord weg, rechts van Robinson Crusoe en eerste bij de boven boei samen met Bob Heineke. Voor de wind was ik snel ingehaald door een boot of 5. In het tweede kruisrak besloot ik precies (rechts van Robinson Crusoe) het zelfde te doen en finishte op de tweede plaats.
  1. Wiebe Schippers. 2. Fred van Arkel. 3. Karel van Hellemond.

  Race 5: windkracht 1.5 ongeveer dezelfde baan.
  In het eerste kruisrak ging ik te extreem over stuurboord wat in het tweede kruisrak voor sommige zeilers wel goed uit kwam: 18de.
  1. Robert Thole. 2. Wiebe Schippers. 3. Wouter Molenaar

  Maandag: Race 6, windkracht 1, start bij boei 3 finish tussen boei 1 en 6
  Ik startte bij de boot en ging direct over stuurboord weg wat erg goed uitkwam en ronde de bovenboei als eerste, samen met Bas Proper. Voor de wind voer ik bij Bas Proper weg en had later geen problemen om de eerste plaats vast te houden.
  1. Fred van Arkel 2. Eric Bakker. 2. Ewout Meijer.

  Race 7: afgelast omdat er geen wind meer was.

  Totale uitslag: 1.Karel van Hellemond. 2. Eric Bakker. 3. Robert Thole

  Nu op naar het volgende avontuur, de British Inland Championships op 18 en 19 April op Alton Water in Suffolk bij Ipswich. Ik hoop jullie allen daar wederom te ontmoeten!

  Fred van Arkel
  Finn 924

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.