2015 Boerenkoolcup (by Luuk Kuijper)

Home Forums Verslagen 2015 Boerenkoolcup (by Luuk Kuijper)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #562
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Boerenkoolcup 2015

  Dat de 10de plaats op de Boerenkool voor mij wederom het hoogst haalbare is, is weer gebleken, vorig jaar ook 10de en ik dacht zal ik het stukje van vorig jaar kopiëren en zou iemand dat merken ? Het aantal deelnemers was bijna hetzelfde 57 Finnen.
  Moet wel zeggen dat ik moet schrijven komt door Karel en Gert die zich teruggetrokken hebben, omdat je niet met 2 stuurmannen mag varen, zeer correct maar ik had er niets aan. Vlgs mij hebben ze samen wel gewonnen, maar dat doet niets af aan de winnaar Tijmen waar dus 2 man aan te pas moest komen om hem de loef af te steken.

  Vorig jaar bijna geen wind, nu wind met enorme shiftingen en verschil in windsterkte.
  Je kon veel winnen, maar ook veel verliezen.
  Winnen zoals JW Kok, paar minuten te laat starten en dan als 9 Finishen in de eerste pot.
  Verliezen zoals Hein van Egmond, in de 3de race, heel ver voorliggen en dan 4 finishen maar een DSQ krijgen omdat je niet door het poortje naast het startschip mag varen, ook niet voor de start.

  Zwemmers waren er ook, Paul Doeze die zo goed lag, maar de schoot te ver liet vieren, Gerrit Willems die ook even niet oplette. Chris die mij voorliet en pardoes uit zijn boot viel, dat zal wel de laatste keer geweest zijn dat ik voorlangs mocht.

  Over de uitslagen ga ik niet veel zeggen, die staan op de site, als je 10de wordt vaar je voor mijn gevoel in niemandsland, je vaart niet echt voorin en ook niet achterin zodat je veel mist, misschien moeten we 2 schrijvers per wedstrijd hebben , 1 in de top 5 en 1 in de groep van de laatste 10.
  Maar ik heb wel opgelet hier en daar, Henk en Hennie die uit alle hoeken en gaten komen zoals Sander het onder het varen zei en in Race 1 samen 1 en 2 om de boei gingen en Henk als 2de eindigde met zijn nieuwe Pata en Hennie als 4de. GGM en Legend in de top, prachtig toch.

  Na 2 wedstrijden was het tijd om naar de kant te gaan, eerste wedstrijd een uur en 3 kwartier was lang zat en waren de magen leeg en op naar de broodjes worst en erwtensoep. De dames stonden weer voor ons klaar en bedienden de zeilers op hun wenken.

  Na de lunch weer even opstarten en de plas op voor de 3de pot waar de eilanden via alle kanten benaderd werden en het laatste kruisrak voor grote verschillen zorgde en Hein zijn voorsprong zag verdampen.
  Op de kant aangekomen gaf Paul een mooie lingerie show, iemand had zijn broek per ongeluk in zijn tas gestopt, en Paul was in zijn onderbroek op zoek naar de dader.
  Thuis gekomen zag Rob de Cocq (met COCQ) een mooie broek met een autosleutel en portemonnee, zo dat was weer opgelost.

  Wouter die net de prijs voor beste GGM moet laten aan Chris en een teleurgestelde Amsterdammer kan je als Rotterdammer niet opvrolijken.
  De opgevoerde druk van Bakker op het forum dat Thierry zou winnen heeft geholpen, wist met de 9de plek in de top 10 te blijven.
  3 Belgische zeilvrienden aan de start verschenen en een Luxemburger.
  Legend Casander toch maar mooi in de bovenste helft van het veld weet te eindigen.

  Zoals gewoonlijk waren de dames weer in topvorm om ons te bedienen met soep en broodjes en de bar die onder leiding van Joke.
  De sponsor, Unox die weer van de partij was.
  De band van Maarten ons van muziek voorzagen.
  Ab Schippers met zijn team ons weer mooi hebben weggeschoten.

  Zeilers groet,

  Luuk Kuijper
  NED 60

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.