2015 Benelux Kampioenschappen (by Xiphoid)

Home Forums Verslagen 2015 Benelux Kampioenschappen (by Xiphoid)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #556
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Het was een bijzondere wedstrijd, bijzondere voorvallen rondom de wedstrijd en een bijzondere wijze dat deze pennenvriend een verslag schrijft na een 7e plek. Een Belg die al weg was had plek 10 en al aan de bar met een biertje (en ijsje) kwamen we op plek 7 uit.

  Om maar met het eerste bijzondere te beginnen; de wedstrijd. Nu ik zelf aan het schrijven ga, bedenk ik mij hoe lastig het is om na te gaan wie op welk moment welke kant op ging. Ik kan natuurlijk ook oplepelen wat iedereen kan zien en dat zijn de uitslagen. Laat ik dat maar niet doen.
  Onder het motto “te vroeg is ook slechte timing”, kwam ik zaterdag als laatste boot op het terrein en ging ik als laatste het water op. Het was even doorwerken, maar de eerste start miste ik niet.

  De eerste dag stond er een lekkere bries uit het noord westen. De wind shifte met name naar het noorden, waardoor het veld op sommige momenten niet vooruit te branden was tegen de steile korte golfslag. Ik bedacht mij dat het hier ware grommende binnenzeeën moesten zijn geweest, voordat alles afgesloten werd door de Brouwersdam. Maar goed, het genot was er in de downwind rakken. Een 470 werd uit het water gevist met stukken, maar wat nog erger was, ik heb het zelf niet gezien, was dat er een zeilboot werd overvaren omdat er een idioot was met een motorboot die het nodig vond om door het wedstrijdveld heen te varen. Met een ziekenhuisbezoek betekende dit voorval voor deze jonge zeilers het einde van de Benelux regatta. Op zaterdag was er overigens niet veel pleziervaart die het nodig vond om door of net over het veld heen te varen.

  Zondag was dat op enkele momenten anders. Dan laten Finn-zeilers weten dat ze niet alleen maar heel hard bakboord kunnen roepen. Met een iets zwakkere bries dan zaterdag met een lekker augustus zonnetje was het wel nog erg mooi varen, waardoor ik vandaag op mijn werk de opmerking kreeg of ik net van vakantie terug kwam. Net als zaterdag shifte de wind met name naar het noorden en was het soms lang wachten (bijna boei overzeilen) om met een westerlijke shift naar de boventon te varen. Tussen de starts door, zat ik aan een met zoutwater besprenkelde kwarkbol, toen plotsklaps een jonge zeehond bij het startschip zijn koppie boven water stak. Dat is toch mooi om te zien !!! Tevens een goede rede om volgend jaar met meer boten hier aan de start te verschijnen , en, naast een paar potjes varen, een zeehond te spotten. En tot slot: De winnaar van de grootste klasse komt namelijk in het grote boek van Schouwe Duiveland. De grootste klasse was dit jaar de Snipe…do I need to say more …

  Ja, I need to say more… We dachten even dat de zeehond de camper van Luuk had gebarricadeerd. Bleek dat de familie het resort had verlaten. Een oproep aan Luuk: Regeer even als je dit leest, we weten namelijk niet of je nog steeds voor de camper zit !

  Groeten,
  NED 126

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.